NaslovnicaVijestiRoma i Lazio dobijaju potpuno novi stadion, reprezentacija Italije na Olimpicu?

Roma i Lazio dobijaju potpuno novi stadion, reprezentacija Italije na Olimpicu?

Talijanska nogometna reprezentacija mogla bi kao domaćin igrati utakmice na Olimpijskom stadionu u Rimu, a Roma i Lazio bi dobili potpuno novi stadion, ukoliko je vjerovati štampi u Italiji posljednjih par dana.

Roma i Lazio

Rimski nogometni klubovi Roma i Lazio namjeravaju napustiti Olimpico. Gradonačelnica Rima Virginia Raggi izdala je dozvolu Romi za izgradnju stadiona, a najvjerojatnije će dozvolu tražiti i Lazio.

Olimpijski komitet Italije (CONI) je vlasnik Olimpijskog stadiona u Rimu, a njegov predsjednik rekao je da se slaže s odlukom da rimski klubovi imaju svoje stadione.

“Kada Roma i Lazio ne budu tu, mogao bi biti postignut dogovor sa Nogometnim savezom, kao u Engleskoj, gdje se na Wembleyu igraju utakmice reprezentacije. Kao Olimpijski komitet bićemo vrlo sretni da i Lazio ima svoj stadion, a tom klubu daćemo potpuno istu podršku, ni veću ni manju nego što smo dali Romi.”, rekao je predsjednik CONI Giovanni Malago.

Projekt stadiona nogometnog kluba Roma vrijedan je oko 1,6 milijardi eura i uglavnom je financiran iz privatnih izvora. Odobrenje za izgradnju Roma je dobila u petak, nakon niza napetih sastanaka s čelnicima grada.

“Sretni smo što je Roma dobila dozvolu, to je vrlo važno za sport. Čak i ako gubimo vrlo važnog klijenta, mislimo da je ovo pravi put i svi smo zadovoljni”, rekao je Malago.

Roma ima mnogo prepreka, ali njezin predsjednik Amerikanac James Palota nada se da će ekipa za tri godine moći odigrati svoj prvi meč na novom stadionu.

Samo tri talijanska kluba su vlasnici svojih stadiona, Juventus, Sassuolo i Udinese. Sva tri stadiona rađena su po uzoru na britanske stadione, na kojima nema atletske staze oko terena, pa su navijači bliži igračima.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!