NaslovnicaVijestiRoma odbila silne milione od Chelseaja za 24-godišnjeg igrača

Roma odbila silne milione od Chelseaja za 24-godišnjeg igrača

Chelsea je ove sezone zaista podbacio, te su se bacili u potragu za novim pojačanjima iako je do kraja sezona ostalo još osam kola. Chelsea bi uskoro trebao i smijeniti Guusa Hiddinka, a Antonio Conte, bivši trener Juventusa bi trebao doći na njegovo mjesto, iako se zvanična potvrda dolaska Contea očekivala jučer od danas, od toga nije bilo ništa, ali pojedini mediji i dalje tvrde da će Conte doći na klupu Chelseaja.

Roma odbila silne milione

Pored trenerskog kadra, Chelseaju su nužna pojačanja i u igračkom kadru. John Terry koji ima 35 godina ove sezone je odigrao 21 utakmicu, a ugovor mu ističe prvog jula tako da se Chelsea bacio na potragu za novim stoperom koji će ispunjavati sve kriterije, upravo jednog takvog su našli u Romi – Grka Kostasa Manolasa, ali nije sve išlo kako su ‘Bluesi’ zamislili.

Roma je odbila ponudu od 39 miliona eura za Manolasa, tvrdi italijanski list Il Tempo. U Romi su čvrsto odlučili da žele da zadrže Grka koji je stigao u rimski klub 2014. godine i ne žele ga se tako lako odreći, piše isti magazin.

24-godišnji Manolas u Romi je od 26. avgusta 2014. godine, a od tada je nastupao 77 puta za ‘Vučicu’. Prije Rome branio je dres grčkog Olympiacosa s kojim je dvaput osvojio grčko prvenstvo i AEK-a. Takođe poznati list u Italiji, Corriere dello Sport piše kako se Chelsea osigurao ukoliko propadne transfer sa Manolasom, što se i dogodilo, te se bore za Juventusovog Leonarda Bonuccija, a najveći konkurent u borbi za italijanskog štopera im je rival iz Premiershipa – Manchester City, mada Bonucci se prethodnih dana više povezuje sa Cityjem nego sa Chelseajem, a City na čelu sa budućim trenerom, Pepom Guardiolom je sigurno spreman izdvojiti veliki sumu novca koju će Juventus teško moći odbiti. U narednim danima vidjećemo za koga će Chelsea još slati ponude, ali evidentno je da su im potrebne velike promjene ukoliko nešto žele napraviti sledeće sezone.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!