NaslovnicaVijestiRoman Abramovič potvrdio da prodaje Chelsea za 3 milijarde funti: "Novac ću...

Roman Abramovič potvrdio da prodaje Chelsea za 3 milijarde funti: “Novac ću dati žrtvama rata u Ukrajini”

Roman Abramovič je potrdio da prodaje Chelsea i da će prihod od kluba proslijediti zakladi za žrtve rata u Ukrajini. Iznos kojeg bi trebao dobiti za prodaju Chelseaja je 3 milijarde funti.

Nakon pritiska javnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, vlasnik Chelseaja odlučio je povući potez o kojem se priča već neko vrijeme. Njegova izjava povodom toga objavljena je na službenim stranicama kluba.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Abramovič je svoje priopćenje započeo sa podsjednikom na svoje riječi prema kojima je odluke donosio uvijek sa najboljim interesom za klub.

“Odlučio sam prodati klub jer smatram da je to u aktualnoj situaciji najbolje za njega, navijače, uposlenike, kao i klupske sponzore i partnere”, rekao je Abramovič i dodao da ovo neće biti brza prodaja, ali i da neće tražiti da mu se vrate pozajmice, jer je naveo da se njegovo preuzimanje kluba nije dogodilo zbog novca, već iz čiste strasti prema klub i igri.

Prema trenutnim informacijama, Roman Abramovič je klubu posudio oko 1.5 milijardi funti, a prema navodima Daily Maila želi ga prodati za oko 3 milijarde.

Ruski tajkun ponovio je kako je odluka o prodaji kluba za njega bila vrlo teška, ali da je u najboljem interesu za Chelsea.

Roman je CHelseaja kupio na ljeto 2003. godine. Pod njegovim vodstvom je klub 2005. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka nakon 50 godina, a nakon toga još četiri puta (2006., 2009., 2015., i 2017.). Pet puta su osvojili FA kup, tri puta Liga kup, dva Europsku ligu, a 2012. i 2021 bio prvak Europe. Ove godine su osvojili i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!