NaslovnicaVijestiRomario dao sjajan savjet Jesusu kako da ostane u formi pred Svjetsko...

Romario dao sjajan savjet Jesusu kako da ostane u formi pred Svjetsko prvenstvo

Legendarni bivši napadač Brazila Romario de Souza Faria dao je jako zanimljiv savjet svom sunarodnjaku i zvijezdi Manchester Cityja Gabrielu Jesusu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo, na kojem je Brazil jedan od vodećih favorita za osvajanje trofeja.

Romario savjetovao Gabriela Jesusa

Jesus se u Brazilu poredi upravo sa Romariom, koji je postigao nevjerovatnih 55 golova u 70 nastupa u dresu reprezentacije i bio ključni igrač na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, koje je ‘Selecao’ osvojio.

52-godišnjak trenutno obavlja funkciju senatora u svom rodnom gradu Rio de Janeiru, a na pitanje novinara koji savjet bi dao Gabrielu Jesusu, on je dao vrlo neočekivan odgovor.

Romario je rekao: “Imati dovoljno seksa je jedan od savjeta, odnosno što više iskoristiti slobodne dane. Pored toga, naravno, treba biti fokusiran tokom utakmica. Vjerujem da je Jesus svjestan svojih nastupa u reprezentaciji i što on predstavlja za naciju. Mora postizati golove na Svjetskom prvenstvu, to je najvažnija stvar.”

Legendarni napadač je postigao pet golova na već spomenutom Svjetskom prvenstvu održanom u Sjedinjenim Američkim Državama, te tako svojoj reprezentaciji donio prvu titulu svjetskog prvaka nakon čak 24 godine čekanja. Tokom igračke karijere, postigao je preko 600 golova, a ostao je najpoznatiji po svojim nastupima u dresu Barcelone, sa kojom je osvojio La Ligu u sezoni 1993/94.

[su_no1forfootball]

On je još dodao: “Jesus mora shvatiti da na Svjetskom prvenstvu prva prilika koju dobijete za postizanje gola može biti i posljednja. Svjetsko prvenstvo je sasvim drugačije takmičenje od svih ostalih. Morate biti sto posto fokusirani, inače nećete dati sve od sebe za svoju državu. Dobro je da igra u Europi, jer možda 80 ili 90 posto najboljih igrača na svijetu igra tamo i on se već suočio s njima. Međutim, prvi i najvažniji savjet koji mu dajem da ima dosta dobrog seksa.”

Gabriel Jesus, koji je u Manchester City stigao u zimskom prelaznom roku prošle godine iz Palmeirasa za 32 miliona eura, za reprezentaciju je debitovao prvog septembra 2016. godine na kvalifikacijskoj utakmici protiv Ekvadora, na kojoj je postigao dva gola, a na ukupno 15 nastupa postigao je devet golova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!