NaslovnicaVijestiRomelu Lukaku: Od svih napadača, Van Persie ima najbolje kretanje

Romelu Lukaku: Od svih napadača, Van Persie ima najbolje kretanje

Napadač Evertona Romelu Lukaku izjavio je da Robin van Persie ima najbolje kretanje od svih napadača koje je imao priliku gledati.

Van Persie ide u Primeru

Nizozemski reprezentativac je proveo osam sezona u Arsnalu, te je u svojoj posljednjoj sezoni bio i najbolji strijelac u engleskoj Premier ligi, te je nakon toga prešao u velikog rivala Manchester United sa kojim je postao prvak Engleske.

Lukaku, koji je postigao 16 ligaških golova ove sezone, upitan je od strane novinara da imenuje napadače koji su mu bili uzor na početku karijere, a Belgijanac je izrazio divljenje upravo za Robina van Persieja.

“U to vrijeme, Robert Lewandoski je stigao u Borussiju Dortmund. Puno sam gledao Zlatana Ibrahimovića. Adriano je također na svom vrhuncu u Interu bio strašan napadač”, rekao je Lukaku.

“Međutim, od svih njih Van Persie je imao najbolje kretanje. Igrao je u Arsenalu i osvojio Zlatnu kopačku, imao je najbolje kretanje koje sam ikad vidio kod napadača. Čak i u svojoj prvoj godini u Manchester Unitedu, kada su osvojili ligu, također je igrao jako dobro, postigao je skoro sve golove.”

Belgijski reprezentativac je prešao u Chelsea iz Anderlechta za 17 miliona funti 2011. godine, ali, iako je upisao tek 12 nastupa u svojoj prvoj sezoni za klub sa Stamford Bridgea, on tvrdi da je puno naučio od starijih igrača u klubu.

“Od prvog dana, Didier Drogba, Nicolas Anelka, Salomon Kalou, Jose Bosingwa i Florent Malouda su mi bili poput braće. Pazili su na mene i puno toga me naučili o napornom radu, predanosti i pobjedničkom mentalitetu. U toj prvoj godini nisam igrao puno i bio sam frustriran na kraju sezone, ali ta sezona me je učinila osobom koja sam danas.”

“Uvijek ih napominjem da sam im svima zahvalan za sve što su učinili za mene u toj prvoj sezoni, jer sam puno toga naučio od njih.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!