NaslovnicaVijestiRomu promašaji koštali na Bernabeu, Wolfsburg slavi najveći europski podvig u svojoj...

Romu promašaji koštali na Bernabeu, Wolfsburg slavi najveći europski podvig u svojoj istoriji

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrt finale najelitnijeg europskog takmičenja savladavši Romu u revanš utakmici na Santiago Bernabeuu sa 2-0.

Osmina finala Lige prvaka

Roma je u ovu utakmicu ušla sa dva gola deficita jer su u prvoj utakmici na svom stadionu poraženi 2-0, ali taj deficit nije uspjela nadoknaditi u Madridu, iako je imala odlične prilike. Djelovali su kao ozbiljan protivnik, iako rezultat ne govori tako.

Prvu šansu Roma je imala u 14. minutu kada se Edin Džeko obrukao promašajem, imao je čistu situaciju, ‘jedan na jedan’ sa Navasom ali je šutirao pored gola.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Samo deset minuta kasnije identična situacija za Salaha, Edin Džeko mogao se iskupiti asistencijom, ali Salah je fulao čist zicer.

Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 64. minutu kada je Ronaldo nakon sjajnog centaršuta pogodio za 1-0. Samo četiri minute kasnije James Rodriguez postavlja konačan rezultat i rješava sve dileme oko pobjednika. Real Madrid 2-0 Roma!

Jedan od ljepših poteza na ovoj utakmici bio je ‘tunel’ Luke Modrića kojeg je ‘prodao’ Miralemu Pjaniću. Pogledajte:


U drugoj uzvratnoj utakmici Wolfsburg je savladao Genta 1-0 i tako izborio plasman među 8 najboljih u Europi. Wolfsburg je slavio i u prvoj utakmici sa 3-2, tako da je Gent u ovoj utakmici imao imperativ postići gol, ali njemački tim je pokazao da su kvalitetnija ekipa trenutno.

Jedini gol na utakmici postigao je Andre Schurrle u 74. minutu kada mu je Draxler sjajno asistirao nakon prolaska po desnoj strani.

Wolfsburg je sa ukupnih 5-3 prošao u četvrtfinale Lige prvaka i tako napravio istorijski podvig, jer je ovo zasigurno najveći europski uspjeh ‘Vukova’ ikada.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!