NaslovnicaVijestiRonald Koeman: Manea ne bih prodao ni za sto miliona funti!

Ronald Koeman: Manea ne bih prodao ni za sto miliona funti!

Trener engleskog premijerligaša Southamptona, Ronald Koeman, izjavio je da Sadio Mane neće napustiti klub čak ni da stigne ponuda od sto miliona funti.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - MAY 16:  Sadio Mane of Southampton celebrates scoring the opening goal during the Barclays Premier League match between Southampton and Aston Villa at St Mary's Stadium on May 16, 2015 in Southampton, England.  (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) ORG XMIT: 498499971 ORIG FILE ID: 473580130

Manea je prošlog ljeta bio povezivan sa prelaskom u Manchester United, a izgleda da “crveni vragovi” nisu odustali od ovog krilnog igrača “svetaca”. Pored Uniteda, prema pisanju medija s otoka, u utrku se uključio i Bayern Munchen.

Međutim, iako je Koeman dozvolio mnogim zvijezdama da napuste Southampton, u ovom je slučaju nepopustljiv i prema njegovim riječima, Manea ne bi pustio ni sto miliona funti u zimskom prijelaznom roku.

Upitan od strane novinara da li će prodati bilo koga u siječnju, odgovorio je: “Ne, ne, ne u siječnju. Već smo razgovarali o toj situaciji, nikoga nećemo prodati u zimskom prijelaznom roku. Nikoga, ni Manea, čak i da stignu ponude od sto miliona funti.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

Mane se odlično snalazi u novom okruženju, gdje je stigao za 12 miliona funti iz Red Bull Salzburga u septembru prošle godine, a za klub u ligi je postigao deset golova. Senegalac je ove sezone u 14 utakmica postigao tri gola, te podijelio šest asistencija, a Nizozemac smatra da tu postoji još prostora za napredak.

“Mislim da se još može poboljšati, prije svega u pozicioniranju na terenu. Bio bi još opasniji kada bi tačno uhvatio trenutak kada da krene naprijed. Kakogod, on je sjajan igrač i zadovoljstvo je raditi s njim.”

Mane je prošle sezone u Premier ligi postavio rekord postigavši najbrži gol, u 57. sekundi utakmice protiv Aston Ville.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!