NaslovnicaVijestiRonald Koeman: Prodat ćemo ga ukoliko ne produži ugovor do kraja sljedeće...

Ronald Koeman: Prodat ćemo ga ukoliko ne produži ugovor do kraja sljedeće sedmice

Trener Evertona Ronald Koeman otkrio je kako je upozorio Rossa Barkleya da će ga prodati ukoliko ne produži ugovor s klubom do kraja sljedeće sedmice.

Koeman otkrio da bi Barkley mogao napustiti Everton

Barkleyev trenutni ugovor traje do kraja sljedeće sezone, a klub namjerava prodati 23-godišnjaka ovog ljeta ako ne pristane na potpis novog ugovora.

“Karamele” su Englezu ponudile ugovor već prije par tjedana, a Barkley, koji je postigao četiri premierligaška gola ove sezone, još nije odlučio o svojoj budućnosti.

Navodno je za njega interes pokazao Tottenham Hotspur, a Koeman je veznjaku postavio ultimatum, ili će potpisati ugovor ili odlazi iz kluba.

On je na konferenciji za novinare rekao: “Do kraja sljedeće sedmice trebamo njegov odgovor. Ili će produžiti ugovor ili ćemo ga prodati.”

“Ukoliko vam treba toliko vremena da razmislite o odluci, znači da imate sumnje u svoj ostanak. Uprava kluba mu je davno ponudila ugovor.”

Everton je trenutno na sedmom mjestu u Premier ligi sa 58 osvojenih bodova nakon 36 odigranih kola, te je tako osigurao kvalifikacije za Europsku ligu sljedeće sezone.

Barkley je ove sezone odigrao ukupno 34 ligaške utakmice, u kojima je postigao 4 gola i upisao 8 asistencija.

[su_euro_soccer_bonus]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!