Ronaldinho imenovao igrača koji može dostići razinu Messija

Ronaldinho imenovao igrača koji može dostići razinu Messija. Ronaldinho je bio jedan od prvih ljudi na planeti koji je predvidio da će Lionel Messi postati jedan od zaista velikih svjetskih igrača.

Ronaldinho imenovao

Unatrag, kada je Brazilac bio na vrhuncu svoje ‘moći’, u 2005. godini, izjavio je novinarima da on nije bio najbolji igrač u svjetskom nogometu, jer on nije bio ni najbolji na Camp Nou.

On je, naravno, mislio na tinejdžera Messija koji je, u tom trenutku, još uvijek bio relativno nepoznat igrač izvan Barcelone.

U to vrijeme je zvučalo kao da je skroman, ali, u konačnici, hiperbolički komentar od dva puta proglašenog FIFA-inog svjetskog igrača godine se ispostavio tačan.

Ronaldinho, s izuzetkom Zinedine Zidanea, bio je ispred svih ostalih na planeti i Messi, očigledno talentira, imao je dug put prije nego što se mogao uporediti sa njegovim suigračem.

No, ispostavilo se da Ronaldinho ipak nije bio pretjerano skroman, on je to doista vjerovao.

Messi, naravno, će kasnije postati najbolji igrač svoje generacije i vjerovatno najbolji nogometaš svih vremena.

No, postoji igrač za kojeg Ronaldinho vidi da će postići istu razinu ili čak možda i nadmašiti Messija tijekom sljedećih nekoliko godina.

36-godišnjak tvrdi da jedan igrač može skalirati isti nivo kao i peterostruki osvajač Ballon d’Ora, iako je prestao govoriti da je to moguće.

Tema razgovora se zatim okrenula na Neymara.

“Mislim da će dostići Leovu razinu”, priznao je Ronaldinho. “On će biti najbolji na vrijeme. On je mlad i osvojio je mnogo toga. Kao i mnogi drugi, međutim, on nema sreće, zato što se nalazi u eri Messija.”

Neymar sigurno ima talenat da bude blizu razine Messija, ali Brazilac mora postati više dosljedan, kako bi to uspio.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)