NaslovnicaVijestiRonaldinho: Jurgen Klopp će graditi svoj tim oko njega

Ronaldinho: Jurgen Klopp će graditi svoj tim oko njega

Jurgen Klopp će graditi svoj tim oko njega, rekao je bivši najbolji igrač svijeta. Ronaldinho vjeruje da se Liverpool može boriti za velike trofeje u bliskoj budućnosti, ali samo ako Jurgen Klopp bude gradio svoj tim oko brazilskog internacionalca Roberto Firmina.

Jurgen Klopp će graditi svoj tim oko njega

Ispostavilo se da je Ronaldinho, bivša zvijezda Barcelona i Milana, veliki fan 24-godišnjaka koji je stigao na Anfield za 29 miliona funti iz Hoffenheima u ljeto.

Naime, dobitnik Zlatne lopte 2005. godine, je rekao da je Firmino u istom opsegu kao što su to Mesut Ozil, David Silva, pa čak i Andres Iniesta – velika je to pohvala od bivšeg najboljeg igrača svijeta.

“Nikada nisam rekao i pitao da li će on biti veliki igrač za Liverpool, jer sam znao da hoće”, rekao je Ronaldinho.

“On je jedan od najboljih u onome što radi u svijetu. On je u istoj klasi kao Ozil, Silva, Iniesta i svi ostali veliki igrači koji igraju na toj poziciji.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

35-godišnjak, koji je slobodan igrač nakon što je napustio Fluminense, dodao je: “On je igrač za koji sam siguran da će Klopp oko njega izgraditi svoj čitav tim.”

“Klopp je jedan od najboljih trenera na svijetu, on će znati da Liverpoolu trebaju bolji igrači, da Firmino treba bolje igrače oko sebe da bi mogao izvući ono najbolje iz njega.”

“Siguran sam da, kada se priključio Liverpoolu, Klopp je obećao da bi mogao dovesti najbolje igrače u svoj tim, a sa Firminom u centru, nema razloga da Liverpool ne može da se bori za titulu.”

Nakon sporog starta u Liverpoolu, Firmino je pokazao obrise svoje klase u proteklih nekoliko mjeseci.

Protiv Manchester Cityja na Etihad stadionu u novembru, tehnički potkovan južno-amerikanac je osvojio i dvije asistencije koje su Redsu donijele iznenadnu pobjedu od 4-1.

Postigao je dva gola u remiju od 3-3 protiv Arsenala ranije ovog mjeseca, a također je postigao dva i jednu asistenciju u dramatičnoj pobjedi nad Norwich Cityjem, rezultatom od 5-4 prošle sedmice.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!