NaslovnicaVijesti"Ronaldo će još dvije godine igrati na vrhunskom nivou!"

“Ronaldo će još dvije godine igrati na vrhunskom nivou!”

Legendarni igrač Real Madrida Amancio Amaro upozorio je da je prerano za otpisivanje Cristiana Ronalda, te dodao da vjeruje da napadač Real Madrida ima još dosta toga da pokaže.

Ronaldo će još dvije godine igrati na vrhunskom nivou

Iako za vodećim strijelcem španjolske La Lige Luisom Suarezom zaostaje samo dva gola, ove sezone je bivša zvijezda Manchester Uniteda žestoko kritikovana zbog svojih nastupa, posebno protiv elitnih timova u Španjolskoj.

Ronaldo je ranije ovog mjeseca napunio 31 godinu, a svojim nastupima od početka ove godine naveo je mnoge nogometne stručnjake na mišljenja da su njegovi najbolji dani iza njega. Međutim, Amancio, koji je osvojio devet titula La lige i Kup prvaka igrajući za Real Madrid, smatra da bi bilo glupo otpisati Ronalda ovako rano.

“Nema šanse! 31 godina nije završni cilj”, izjavio je upitan da li se Ronaldova nogometna vještina smanjuje.

“Ronaldo će još dvije godine igrati na vrhunskom nivou. Pred njim su minumum dvije godine u kojima će nastaviti sa vrhunskim nastupima.”

Unatoč burnoj sezoni u kojoj je Rafael Benitez zamijenjen Zinedineom Zidaneom na klupi “Kraljeva”, 76-godišnji Amancio vjeruje da je njegov bivši klub, koji večeras igra protiv rimske Rome u okviru osmine finala Lige prvaka, u vrlo dobroj poziciji da ode do samog kraja i osvoji ovo takmičenje.

“Nadam se najboljem i želim im najbolje! Real Madrid prolazi kroz težak period, ali ovo je vrhunski tim sa igračima koji su sposobni osvojiti Ligu prvaka. Zidane je pristupio poslu sa entuzijazmom i samopouzranjem. Možete ga vidjeti kako to prenosi na igrače. Ne znam kakvi problemi su mogli postojati ranije, ali igrači izgledaju mnogo sretniji sada.”

“Zinedine Zidane je prirodni vođa sa velikom karizmom koja pokreće ovu grupu igrača.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!