NaslovnicaVijestiRonaldo konačno otkrio zašto je imao očajnu frizuru na Svjetskom prvenstvu 2002....

Ronaldo konačno otkrio zašto je imao očajnu frizuru na Svjetskom prvenstvu 2002. godine

Svjetsko prvenstvo 2002. godine, koje se održalo u Južnoj Koreji i Japanu, ostat će upamćeno kao poprilično čudno.

Ronaldo konačno otkrio zašto je imao očajnu frizuru

Francuska je bila jedan od favorita, ali je završila kao posljednjeplasirana u svojoj grupi nakon osvojenog samo jednog boda od mogućih devet. Također i Argentina, koju je tada vodio Marcelo Bielsa, nije uspjela kvalifikovati se iz svoje grupe unatoč nevjerovatnim igrama u kvalifikacijama.

Prvenstvo je počelo malo ranije nego inače, 31. maja/svibnja, kako bi se izbjegle kišne sezone u Južnoj Koreji i Japanu, tako da je mnogo europskih igrača imalo malo vremena za pripremu, i zbog toga je kvalitet prvenstva bio slabiji.

U polufinalu su tada igrale Južna Koreja i Turska, a obje reprezentacije su poražene. Nijemci su golom Ballacka slavili protiv domaćina, a legendarni Ronaldo je donio finale Brazilu, da bi u istom protiv Njemačke postigao još dva gola i donio titulu prvaka svijeta svojoj reprezentaciji na krcatom Yokohama stadionu.

Legendarni napadač, koji je prešao u Real Madrid iz Intera u ljeto iste godine, postigao je ukupno osam golova na ovom prvenstvu i tako osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta. Jedna od najzanimljivijih stvari vezana za Brazilca sa ovog Svjetskog prvenstva, pored te da je postigao osam golova, on je imao jednu od najgorih frizura u povijesti Svjetskog prvenstva.

Skoro 15 godina kasnije El Fenomeno je konačno otkrio zašto se odlučio za ta bizaran trouglasti dio kose na glavi: “Tad sam bio povrijeđen, prepone su me užasno boljele, bio sam tek 60% spreman. Odlučio sam obrijati glavu, jer su svi pričali o mojoj povredi. Kad sam se ošišao na ovaj način, svi su prestali pričati o povredi i počeli pričati o mom novom izgledu.”

Ronaldo je postigao četiri gola u grupnoj fazi protiv Turske, Kostarike i Kine, peti gol je postigao u osmini finala, zatim u polufinalu sedmi, da bi u finalu dva puta savladao Olivera Kahna.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!