NaslovnicaVijestiRonaldo: Mislim da sam sve uradio za Zlatnu loptu

Ronaldo: Mislim da sam sve uradio za Zlatnu loptu

Nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo rekao je da smatra da je sve uradio za Zlatnu loptu, koja se, naravno, dodjeljuje najboljem igraču svijeta. Ronaldo je prošle sezone postigao 51. gol na 48 utakmica za Real, uključujući i 16 golova u 12 mečeva u Ligi prvaka, koju su “Los Blanocsi” i osvojili. Također, on je s reprezentacijom Portugala osvojio Europsko prvenstvo u Francuskoj ovog ljeta, a na turniru je postigao tri gola.

sve uradio

Ronalda su mediji kritizirali za slabije igre ne početku ove sezone, ali je on postigao svoj 39. “hat-trick” u dresu Reala, i to u pobjedi protiv gradskog rivala Atletica od 3:0.

“Napravio sam sve. Osvojili smo Ligu prvaka, osvojio sam Europsko prvenstvo s Portugalom. Glasovanje ne ovisi o meni i ne želim da se opterećujem time. Ali ako me pitate želim li osvojim Zlatnu loptu, odgovorit ću vam potvrdno. Ova godina je bila sjajna za mene, uz sve trofeje. Nema sumnje da mi je to bila najbolja sezona u karijeri.”, rekao je Ronaldo, prenio je portal Goal.

Ronaldo koji smatra da je sve uradio da ove sezone osvoji Zlatnu loptu, je tri puta proglašen za najboljeg nogometaša svijeta – 2008, 2013, 2014. godine, a Fifa će u siječnju proglasiti najboljeg igrača za 2016. godinu.

Ukoliko se ne slažete sa Ronaldom možete se kladiti da će Lionel Messi osvojiti Zlatnu loptu i to po veoma dobrom koeficijentu u Betfair kladionici, čak 6.00. Tečaj da će Zlatnu loptu osvojiti Cristiano Ronaldo iznosi tek 1.18, dok ova kladionica na Antoinea Griezmanna nudi koeficijent 9.00 za osvajanje ove prestižne nagrade.

1111111111

KLADI SE NA ZLATNU LOPTU

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!