NaslovnicaVijestiRonaldo odbacio optužbe o utaji poreza

Ronaldo odbacio optužbe o utaji poreza

Cristiano Ronaldo, nogometaš Real Madrida, odbacio je navode o utaji poreza i optužbe da je “sakrio” 150 milijuna eura.

poreza

Portugalac je u priopćenju, putem agencija Gestifute, objavio da je prošle godine prihodovao 227,3 milijuna eura, nakon optužbi da je spomenuti iznos sakrio u “poreznom raju” na britanskim Djevičanskim otocima.

Gestifute, čiji je vlasnik menadžer Jorge Mendes, koji zastupa Ronalda, otkrio je dokument da Ronaldo nije izbjegao plaćanje poreza koji pokazuju da je izvan Španjolske zaradio 203,7 milijuna eura i još 23,5 milijuna unutar iste.

“Igrač više neće davati izjave na tu temu. Dokazali smo da Ronaldo i njegovi zastupnici surađuju s vlastima i u sklopu zakona”, navode iz agencije, a prenose španjolski mediji.

Portal Football Leaks objavio je da je Ronaldo koristio povoljniji porezni sustav kako bi prisvojio više novca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapao ugovore.

Uz Ronalda, za utaju poreza ranije je optužen i menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho.

“Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho su u potpunosti u skladu s poreznim obvezama španjolskih i britanskih vlasti. Svaka insinuacija ili optužba o poreznim prekršajima biće prijavljena pravosudnim tijelima i procesuirana.”, navodi se u priopćenju agencije koja predstavlja Ronalda i Mourinha.

Navode je objavio međunarodni konzorcij novinara koji je dobio 18 milijuna dokumenata. Također, u dokumentima se spominje i nekolicina vrhunskih nogometaša. Konzorcij Europske istraživačke suradnje (EIC) uključuje njemački list Spiegel, španjolski El Mundo, nizozemski NRC, britanski Sunday Times i druge.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!