NaslovnicaVijestiRonaldo krivi Zidanea, smatra da je ovo uzrok poraza u El Clasicu!

Ronaldo krivi Zidanea, smatra da je ovo uzrok poraza u El Clasicu!

Cristiano Ronaldo, zvijezda Real Madrida, krivi trenera Zinedinea Zidanea za neuspjeh protiv Barce, te smatra da je ovo uzrok poraza u El Clasicu.

Real je potopljen na svom Santiago Bernabeu u subotnjem El Clasicu rezultatom 0:3, a sa ovim porazom ugasile su se i vjerovatno sve nade Reala da može do naslova La Lige, jer sada im je za tako nešto potrebno pravo čudo.

Najbolji igrač svijeta, aktualni osvajač dvije uzastopne Zlatne lopte, nije bio na svom prepoznatljivom nivou u velikom derbiju, dok je s druge strane, njegov najveći rival Lionel Messi blistao u dresu Barce, što se itekako odrazilo na konačni rezultat.

[su_bet365_app]

Ronaldo nije uspio da se upiše u strijelce, iako je za to u prvom poluvremenu imao odličnu priliku, ali nesvojstveno za njega, nespretno je reagovao promašivši čitavu loptu u izglednoj situaciji. Postigao je i gol, ali koji je poništen zbog očiglednog zaleđa.

Nakon toga, veliku priliku imao je i Benzema, ali pogodio je samo stativu nakon udarca glavom. Real je nesumnjivo bio nadmoćnija momčad u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli da to materijalizuju.

Evo šta je Ronaldo rekao Messiju poslije El Clasica!

Di Maria razbijesnio navijače Reala ovim potezom nakon poraza u El Clasicu!

U nastavku igre Barca se konsolidovala, te stigla u vođstvo preko Suareza, kojeg je proigrao Roberto. Nakon igranja rukom Carvajala, sudac mu je pokazao izravan crveni karton te penal za Barcu, koji je sigurno realizirao Messi, da bi u poslednjem minutu sudačke nadoknade, Vidal postigao treći pogodak, nakon asistencije Messija.

Zidane je iznenadio ubacivanjem Matea Kovačića u startnu postavu, umjesto sjajnog Isca, jednog od ključnih igrača Reala, a francuski stručnjak opravdao je taj potez rekavši da je hrvatski reprezentativac imao zadatak da čuva Lionela Messija. Istini za volju, ne može se reći da ga je ispunio, mada kompletna odbrana “kraljevskog kluba” nije imala rješenje za argentinskog čarobnjaka.

Portugalac je bio vrlo ljut nakon utakmice, a Diario Gol tvrdi da je okrivio Zidanea jer se previše fokusirao na Messija, te ga je kritizirao za isuviše defanzivnu postavku igre, i smatra to kao glavni uzrok poraza u El Clasicu.

“Ja sam ovdje da donosim odluke. Da smo postigli gol u prvom poluvremenu, sve bi bilo drugačije. Preuzimam odgovornost, svi misle da je sve gotovo, ali ja ne smatram da je tako”, rekao je Zinedine Zidane nakon poraza.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!