NaslovnicaVijestiRonaldo: Spremni smo za bilo koga u Ligi prvaka

Ronaldo: Spremni smo za bilo koga u Ligi prvaka

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo tvrdi da nije bitno koga će njegov tim izvući u četvrtfinalu Lige prvaka, nakon što su Madriđani sinoć uvjerljivo osigurali prolazak protiv Rome.

Spremni smo za bilo koga u Ligi prvaka

Portugalski reprezentativac je upisao prvi pogodak, a tačku na i je stavio James Rodriguez za ukupnih 2-0. “Kraljevski klub” je tako ukupnim rezultatom 4-0 prošao među osam najboljih europskih klubova, a Ronaldo osjeća da su spremni za bilo kojeg protivnika.

“Sretan sam. Postigli smo cilj koji smo sebi postavili, a to je bila pobjeda i ulazak u četvrtfinale”, rekao je Ronaldo za službenu UEFA-inu stranicu.

“Koga ćemo dobiti sad nije važno. Moramo samo sačekati i vidjeti što će se dogoditi. Još uvijek je dug put u Ligi prvaka. Znamo da je mnogo teže u četvrtfinalu i polufinalu, ali ovaj tim je spreman.”

“Igrali smo dobro, postigli smo dva gola i zadovoljni smo jer smo znali da će ovo biti teška utakmica. Roma je također imala svoje prilike i mogla je doći do jednog ili dva gola, ali i mi smo ih također imali. Bila je izjednačena utakmica u prvom poluvremenu, a u drugom smo igrali puno bolje, stvorili više prilika i postigli dva vrlo važna gola.”

Ronaldo je također pohvalio svog golmana Keylora Navasa, koji je u osam uzastopnih utakmica u Ligi prvaka uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom, a samo jedna mu nedostaje da izjednači rekord Jensa Lehmanna, koji je u sezoni 2005/06 imao devet uzastopnih utakmica bez primljenog gola u ovom takmičenju.

“Keylor je bio ključni igrač od početka sezone. Po mom mišljenju, on je jedan od najboljih golmana na svijetu. Brani sjajno.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!