NaslovnicaVijestiEvo što je Cristiano Ronaldo rekao o rivalstvu sa Lionelom Messijem na...

Evo što je Cristiano Ronaldo rekao o rivalstvu sa Lionelom Messijem na predstavljanju u Juventusu!

Cristiano Ronaldo je jučer i službeno predstavljen kao novo pojačanje Juventusa, a na press konferenciji je otkrio razlog zbog kojeg se odlučio na dolazak u slavni talijanski klub.

Ronaldo negirao rivalstvo sa Messijem

On je tako nakon čak devet godina napustio Real Madrid, a jedna od tema koja je posebno zanimala prisutne novinare je kraj njegovog rivalstva sa najvećom zvijezdom Barcelone Lionelom Messijem, barem kada je u pitanju La Liga.

[su_bet365_100bonus]

Njih dvojica već deset godina dominiraju europskim i svjetskim nogometom, a u posljednjih par godina Ronaldo je u prednosti, nakon što je osvojio Europsko prvenstvo sa Portugalom, petu Zlatnu loptu, te tri uzastopne Lige prvaka sa Real Madridom.

S druge strane, obojica su doživjela istu sudbinu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta, kada su istog dana ispali u osmini finala. Ipak, Lionel Messi je sada ostao bez konkurencije u La Ligi, dok je pred Ronaldom veliki izazov da pokaže što zna i u Seriji A. U intervjuu na svom predstavljanju, Ronaldo je dao zanimljiv odgovor na pitanje o njihovom rivalstvu tokom prethodnih devet godina. Naime, rekao je: “Nemam rivalstva sa igračima, nikad nisam ni imao. To je dio moje etike. To s Messijem je bio dobar izazov, svi ste to voljeli i bilo je zanimljivo, ali na to nikad nisam gledao kao na rivalstvo.”

[su_bingo]

Nema sumnje da La Liga više nikad neće biti ista, posebno, po mišljenju mnogih, najveći derbi na svijetu, El Clasico. Međutim, ipak bi se mogli sresti u Ligi prvaka u narednih nekoliko sezona.

Ronaldo je otkrio i razlog zbog kojeg se odlučio na dolazak u Juventus: “Nisam tužan zbog odlaska iz Real Madrida, ovo je velik klub i, uz dužno poštovanje, igrači u ovoj fazi karijere obično odlaze u Katar ili Kinu, tako da sam zahvalan Juventusu što mi je dao priliku da dođem u ovako velik klub. Osjećam se sjajno što sam ovdje. Ovo je velik izazov, teška liga i bit ću spreman. Godine nisu važne, osjećam se dobro i motivirano, uzbuđen sam. Pokušat ću dati sve od sebe i nadam se osvojiti sve moguće titule.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!