NaslovnicaVijestiRonaldo VS Salah: Dvoboj za Zlatnu loptu?!

Ronaldo VS Salah: Dvoboj za Zlatnu loptu?!

U finalu Lige prvaka, na suprotnim stranama stajat će nogometaši, koji su u najužem krugu favorita za prestižnu nagradu Zlatna lopta. Pobjendik Lige prvaka postao bi veliki favorit za ovo prestižno priznanje.

Ronaldo VS Salah

Za manje od tri tjedna, u Rusiji će započeti središnji nogometni događaj godine, koji će, kao i uvijek, zasjeniti ovu klupsku sezonu. Iako postoji sumnja da uspješna izvedba na Svjetskom prvenstvu u velikoj mjeri definira novu elitu ili najboljeg nogometaša sezone, to to se nije desilo u posljednja dva Mudnijala. 1998., 2002. i 2006., Zlatnu loptu uvijek je dobio nogometaš koji je u pomenutoj godini sa svojim timom osvojio naslov svjetskog prvaka – 1998. Zinedine Zidane u Francuskoj,  2002. Ronaldo s Brazilom,  2006. Fabio Cannavaro sa Italijom – a u prošla dva slučaja, odnosno u “eri” Lionela Messija i Cristiana Ronalda, to se promijenilo.

>> Fred konačno potvrdio: U pregovorima sam sa tim europskim velikanom!

2010. godine, bez obzira na velike polemike Zlatnu loptu je osvojio Lionel Messi, koji je u toj godini nije osvojio nikakvo veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo (Španjolska), Liga prvaka (Inter), a četiri godine kasnije je nagradu za najboleg nogometaš na svijetu dobio Cristiano Ronaldo koji je ipak sa Realom osvojio Ligu prvaka.

[su_champions_league_final]

U ovogodišnem finalu Lige prvaka sastat će se dvojica nogomnetaša, koji su trenutno u najnižem krugu favorita za prestižno priznanje. Cristiano Ronaldo je prvi strijelac Real Madrida u Ligi prvaka (15 golova), i ima priliku po treći pout za redom osvojiti Ligu prvaka a kada bise to desilo teško bi izgubio ovu nagradu. Treba spomenuti činjenicu da je Ronaldo član reprezentacije kojia je aktualni europski prvak i na Mundijalu ima mnogo većća očekivanja nego Salahov Egipt.

[su_champions_league_final]

S druge strane, sjajni Egipćanin Mohamed Salah  najbolji je strijelac prvenstva Engleske, najbolji igrač u engleskom prvenstvu i na putu do finala Lige prvaka postigao impresivnih deset pogodaka. Ako Salah i Liverpool osvoje titulu europskog prvaka, njegova je šansa za prekid desetogodišnje dominacije Lionela Messi i Cristiana Ronalda ogromna. To će biti za Salah fantastičan uspjeh i iznenadan, jer se njegovo na početku sezone nije uopšte dovodilo u vezu sa Zlatnom loptom.

Statistička poređenja Salaha i Ronalda

Mohamed Salah (Liverpool)
Starost: 25 godina
Pozicija: desni krilni napadač
Broj utakmica u sezoni 2017/18: 51
Broj golova u sezoni 2017/18: 44
Broj golova u prvenstvu: 32 (36 utakmica)
Broj golova u ligi prvaka: 10 (12 utakmica)
Broj asistencija: 16

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Starost: 33 godine
Pozicija:  napadač
Broj utakmica u sezoni 2017/18: 43
Broj golova u sezoni 2017/18: 44
Broj golova u prvenstvu: 26 (27 utakmica)
Broj golova u ligi prvaka: 15 (12 utakmica)
Broj asistencija: 8


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!