NaslovnicaVijestiRooney donio odluku: Southgate ga pozvao u reprezentaciju, a zvijezda Evertona je...

Rooney donio odluku: Southgate ga pozvao u reprezentaciju, a zvijezda Evertona je…

Rooney donio odluku: Southgate ga pozvao u reprezentaciju, a zvijezda Evertona je… Već dugo vremena se pričalo i nagađalo o tome kakva će biti reprezentativna sudbina Wayne Rooneya. A izgleda da je i tome došao kraj. Wayne Rooney je na poziv Southgatea rekao posljednje NE, te je odišao u reprezentativnu mirovinu.

Rooney donio odluku

S obzirom na to kako igra Wayne Rooney na početku sezone u dresu Evertona, puno se pričalo i nagađalo o njegovoj sudbini u reprezentaciji. Danas je iskusani napadač odlučio, ali je po njegovim riječima šokirao i razočarao mnoge fanove engleskog tima: “Bilo je lijepo primiti poziv selektora Garetha Southgatea koji me je ove sedmice nazvao i rekao mi da želi ponovo da me vidi u reprezentaciji za mečeve protiv Malte i Slovačke, zaista sam počastvovan, ali dugo sam razmišljao o tome i rekao sam mu da sam odlučio da se povučem iz reprezentacije. ”

>> Jurgen Klopp odgovorio na pitanje da li će se Coutinho vratiti u tim

Rooney je odigrao 119 utakmica u Engleskoj, te je postigao 53 golova. Posljednji put za reprezentaciju igrao je  u utakmici sa Škotskom, gdje je predvodio ekipu do pobjede od 3: 0, a onda je Southgate odlučio da ga ne pozove za kvalifikacijeske utakmice koje su odigrane u martu, te se je nakon toga Rooney i oprostio od reprezentacije.

Ove sezone Rooney igra fenomenalno i u dresu Everton je postigao dva gola na prve dvije utkamice sezone.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!