NaslovnicaVijestiRooney imenovao najboljeg defanzivca protiv kojeg je igrao u karijeri

Rooney imenovao najboljeg defanzivca protiv kojeg je igrao u karijeri

Napadač Evertona Wayne Rooney u ponedjeljak je gostovao u Sky Sports studiju zajedno sa Jamieom Carragherom, gdje je pričao o mnogim stvarima koje je doživio u karijeri, prvenstveno nastupajući u dresu Manchester Uniteda.

Rooney imenovao Terryja najtežim protivnikom

Odgovarao je na brojna pitanja, a jedno od njih je bilo ‘na kojem stadionu mu je bilo najteže gostovati’, a on je na to rekao: “Želio sam pobijediti na Anfieldu više nego i na jednom drugom stadionu. Uvijek sam vjerovao kako su imali (Liverpool) veliku prednost jer igraju na Anfieldu. Tu je također i Chelsea i Stamford Bridge tokom prvog mandata Josea Mourinha, tamo smo svi morali biti na najboljem nivou.”

[su_bbworld]

“Ukoliko biste pobijedili tamo, teško biste postigli taj gol. Nikad ne biste pobijedili tako što biste igrali lijep nogomet. Nije bilo lijepo igrati na tom stadionu.”

Ipak, najviše pažnje je privuklo pitanje da imenuje natežeg protivnika s kojim se suočio dok je igrao za ‘Crvene vragove’. Voditelj David Jones ga je pitao ‘Tko je bio najteži protivnik s kojim si se suočio? Sjećam se kako si ‘uništio’ Thiaga Silvu u Ligi prvaka, no tko ti je bio najteži?”

Iako je igrao protiv legendarnih defanzivaca kao što su Carles Puyol, Sergio Ramos i Paolo Maldini, Rooney se našalio: “Pored Carraghera?”, te nastavio: “Moram reći John Terry. Prvih šest ili sedam godina tokom kojih sam igrao protiv njega, on je bio vrlo jak. Očito nije bio najbrži, ali se uvijek postavljao na pravu poziciju.”

[su_no1forfootball]

On se prošlog ljeta besplatno vratio u Everton, klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru i iz kojeg je 2004. godine stigao u Manchester United za 37 miliona eura. Otkako se vratio, igra u odličnoj formi. U ukupno 21 nastupu u Premier ligi ove sezone, postigao je deset golova i podijelio dvije asistencije.

‘Karamele’ se trenutno nalaze na desetom mjestu u ligi, te imaju 31 osvojen bod nakon 26 odigranih kola. Nakon vrlo teškog poraza na gostovanju kod Arsenala u prošlom kolu, kada je rezultat glasio 5-1, ovog vikenda će na svom terenu ugostiti Crystal Palace.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!