NaslovnicaVijestiRooney objasnio zbog čega se vratio u Everton

Rooney objasnio zbog čega se vratio u Everton

Wayne Rooney objasnio je zbog čega se ljetos vratio u Everton iz Manchester Uniteda, nakon 13 godine provedenih na Old Traffordu.

Bivši kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney ima solidnu sezonu u Evertonu. U timu sa Goodisona ove godine postigao je 10 golova u 22 susreta, a ima i dvije asistencije.

Mogao je biti Wayne Rooney odabrati manje-više bilo koji kineski klub u kojem će zaraditi veliki novac, ali se vratio na mjesto gdje je sve počelo. U Evertonu, za koga je navijao kao dječak. Bivši engleski reprezentativac kaže da transfer u kojem bi zaradio toliko novaca da osigura praunuke nije za njega.

[su_premierleague]

“To nisam ja. Meni trebaju ti ciljevi, treba mi taj pritisak. Draž da igram bi nestala da sam izabrao tu drugu opciju”, kaže Wayne Rooney koji je objasnio zašto se vratio baš u Everton nakon 13 godina u Manchester Unitedu.

“Znao sam da povratak u Everton znači više pritiska. To sam htio. Htio sam opet da se dokažem navijačima Evertona da pokušamo da podignemo klub da se domogne nekih odličja.”

“Mislim da je sve to savršeno napravljeno i da možemo doći do nekih trofeja za dvije ili tri godine “, dodaje Rooney koji vjeruje da može biti dobar za Everton ukoliko bude održavao svoju fizičku spremu i da će znati kada bude vrijeme da okači kopačke o klin.

“Jedna stvar je da želite pobjeđujete, ali nogometaš mora i da se prilagodi i da promijeni svoju igru. To sam ja uradio u proteklih nekoliko godina kada sam osjetio da je bolje da igram u veznom redu nego u napadu.”

“Što se tiče mirovine, ja sam iskren nogometaš. Kada budem osjetio da nisam dovoljno dobar da igram neću staviti sebe u poziciju da visim i da mislim da treba dalje da pokušavam “, dodao je Rooney.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!