NaslovnicaVijestiRoy Keane: Manchester United igra poput gomile stranaca

Roy Keane: Manchester United igra poput gomile stranaca

Legendarni igrač Manchester Uniteda Roy Keane nije krio razočaranje nakon što je njegov bivši klub ispao iz Europa lige nakon dvomeča protiv Liverpoola, optužujući trenutni tim Uniteda da igraju poput gomile stranaca.

Manchester United igra poput gomile stranaca
“Manchester United igra poput gomile stranaca”

“Crveni vragovi” su sada izgubili priliku da se bore za trofej ove sezone, nakon što nisu uspjeli nadoknaditi poraz iz prve utakmice na Anfieldu od 2-0. Kod kuće su odigrali slabašnih 1-1, iako su poveli pogotkom Anthony Martiala u ranoj fazi utakmice. Ipak, Philipppe Coutinho je kasnije sjajnim golom utišao Old Trafford.

Livepool se tako ukupnim rezultatom 3-1 plasirao u četvrtinu finala, a pritisak je nakon ove utakmice još veći na Louisa van Gaala, jer se United nalazi na šestoj poziciji u Premier ligi, ali u FA Kupu još imaju priliku proći dalje, jer će ponovo igrati protiv West Hama u četvrtfinalu.

“Stvarno sam tužan zbog onoga što sam vidio od Uniteda u posljednjih godinu dana ili dvije”, izjavio je bivši kapiten kluba.

“Izgledaju poput grupe stranaca koji su spojeni zajedno. Kada god sam igrao za United i obukao taj dres, osjećao sam se poput diva. Međutim, kad vidite ove igrače, oni izgledaju umanjeno sa tim dresom. Ukoliko igrate za United, morate se nositi sa svim pritiskom i očekivanjima, a ova grupa igrača se muči sa tim.”

“Znam da su imali problema sa povredama. One su pokazale koliko je Wayne Rooney važan za ovaj klub. No, kad pogledam na pojedince. Gdje su lideri u ovoj grupi? Čak ni večeras nisu bili dobri, iako m je trebao povoljan rezultat.”

“Liverpool je s lakoćom mogao postići pet ili šest golova. Morate koristiti svoju glavu i svoj mozak. Nakon toga će se izdvojiti vođe i karakteri u ekipi, ali ja ih još ne vidim.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!