NaslovnicaVijestiKakav posao Bugara, primjer koji trebaju slijediti "naši" klubovi! Prodali TV prava...

Kakav posao Bugara, primjer koji trebaju slijediti “naši” klubovi! Prodali TV prava za vrtoglavu cifru!

U Bugarskoj su sklopili sporazum o televizijskom prenošenju ligaških utakmica, koji će klubovima donijeti solidnu svotu novca. Na stolu je vrtoglava cifra za ove prostore od čak 16 milijuna eura.

U trenutnoj globalnoj situaciji, prodaja TV prava je specifična, nimalo jednostavna kao što je bila prije pandemije. Kriza ostavlja svoj trag, pa su pregovarački stavovi klubova i liga manje čvrsti nego što su bili nekada.

Ali sporazumi se još uvijek sklapaju. Prije nekog vremena pisali smo o rekordnom ugovoru koji su potpisali hrvatski klubovi i prve HNL lige. Očekuje se da će hrvatski klubovi tako između sebe dijeliti oko sedam milijuna eura godišnje.

Sada su Bugari također postigli ugovor. Bugarska liga će zaraditi 16 milijuna eura tijekom narednih pet godina od prodaje TV prava, što iznosi tri milijuna eura godišnje. 95 posto tog novca klubovi će dijeliti, a Nogometni savez će uzeti pet posto za sebe.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!