NaslovnicaVijestiRyan Giggs bi mogao napustiti Old Trafford, a evo i zbog čega!

Ryan Giggs bi mogao napustiti Old Trafford, a evo i zbog čega!

Ryan Giggs bi mogao napustiti Old Trafford, a evo i zbog čega. U izvještajima se navodi da će bivši krilni igrač napustiti svoj položaj na Old Traffordu, ukoliko mu se ne bude predao menadžerski posao kada Louis van Gaal bude otišao.

Ryan Giggs bi mogao napustiti Old Trafford

Ryan Giggs bi mogao napustiti Manchester United ako ne bude dobio posao menadžera, kada Louis van Gaal napusti Old Trafford, prema pisanju Daily Mirrora.

Holanđanin je došao pod značajni pritisak u posljednjih nekoliko tjedana, s izvještajima koji ukazuju da je ponudio ostavku poslije subotnjeg poraza protiv Southamptona.

Giggs se spominje kao potencijalni nasljednik Van Gaala, sa Jose Mourinhom također u jednim od opcija.

Prema pisanju Mirrora, bivši krilni igrač bi mogao napustiti svoj položaj i ukoliko bi Mourinho bio zaposlen. To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi otišao iz Manchester Uniteda.

Ryan Joseph Giggs je velški nogometaš, koji je igrao od 1990. do 2014. godine. Rođen kao Ryan Joseph Wilson. Prezime Giggs je u stvari djevojačko prezime njegove majke koje je usvojio kao svoje.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Počeo je nogometom da se bavi u školi nogometa koja je bila povezana sa ekipom Manchester City. Njegov talenat su zapazili skauti Manchester Uniteda u čije redove prelazi u svojoj trinestoj godini.

Za Manchester United je debitovao 2. marta 1991. godine, na meču igranom na Old Trafordu, protiv Evertona. U igru je tada ušao sa klupe. Prvi put se našao u startnoj postavi na utakmici protiv gradskog rivala Manchester City, kada je bio asistent kod jedinog gola na tom meču.

Za Manchester United je odigrao 811 utakmica i postigao 156 golova (od toga je 546 utakmicu odigrao u prvenstvu na kojima je postigao 101 golova). Ryan Giggs je fudbaler sa najvećim brojem utakmica odigranih za Manchester United, u svim takmičenjima.

Za mladu nogometnu reprezentaciju Velsa je odigrao jednu utakmicu 1991. godine. Za seniorsku reprezentaciju Velsa je odigrao 64 utakmica i postigao 12 golova, (1991-2007).

Za seniorsku reprezentaciju Velsa je debitovao 1991. godine, na utakmici protiv Zapadne Nemačke. Od 2004. godine nosio je kapitensku traku. Svoju oproštajnu utakmicu za reprezentaciju je odigrao na utakmici u Cardiffu protiv Češke 2. juna 2007. godine (0:0).

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!