NaslovnicaVijestiRyan Giggs: To je bio jedini trenutak kada sam zaplakao na terenu

Ryan Giggs: To je bio jedini trenutak kada sam zaplakao na terenu

Legendarni igrač Manchester Uniteda Ryan Giggs otkrio je koji je najbolji trenutak u njegovoj karijeri, te dodao da je tada ujedno i jedini put zaplakao na nogometnom terenu.

Giggs zaplakao

Naravno, u pitanju je nevjerovatna pobjeda u finalu Lige prvaka 1999. godine na Camp Nouu protiv Bayern Munchena, kada su on i njegov suigrači učinili ‘nemoguće’ preokrenuvši rezultat u posljednjim minutama utakmice.

“Najbolji trenutak koji sam doživio na nogometnom terenu je kada se čuo posljednji sučev zvižduk na Camp Nouu i tad sam zapravo i zaplakao. To je bio jedini trenutak kada sam zaplakao na terenu. Jednostavno, obuzele su me emocije.”

“Nijedna utakmica mi nije baš posebno ostala urezana u sjećanje kao ta. Većinom su to velike pobjede, pobjede u Ligi prvaka, kao i nekoliko pobjeda u posljednjim minutama. To su bili trenuci kada se tresla cijela svlačionica, kada su svi uživali.”

“Međutim, s druge strane, postojale su i one utakmice koje bi srušile atmosferu cijelog tima, iznervirale trenera. Tih utakmica se sjećam čak i bolje nego pobjeda i slavlja.”

Giggs je nakon tog osvojenog trofeja 1999. godine, osvojio Ligu prvaka i drugi put 2008. godine, kada su ‘Crveni vragovi’ savladali velikog rivala Chelseaja u finalu u Moskvi na penale.

Ukupno je u dresu engleskog velikana tokom 24 sezone osvojio čak 13 titula prvaka Premier lige, dvije Lige prvaka, četiri FA Kupa, tri Liga Kupa i dva Svjetska klupska prvenstva.

Odigrao je ukupno 963 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 168 golova i smatra se jednom od najvećih klupskih legendi svih vremena.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!