NaslovnicaVijestiRyan Giggs otkrio zašto je Schmeichel bio bolji golman nego što je...

Ryan Giggs otkrio zašto je Schmeichel bio bolji golman nego što je Dea Gea trenutno

Španjolski golman i zvijezda Manchester Uniteda David De Gea bio je nevjerovatan u pobjedi svog tima protiv Arsenala u subotu.

Giggs otkrio zašto je Schmeichel bolji od De Gee

‘Crveni vragovi’ su u velikom derbiju slavili rezultatom 3-1, a 27-godišnjak je na tom susretu zabilježio čak 14 obrana, po čemu je izjednačio rekord Premier lige.

Trener Uniteda Jose Mourinho je bio pun riječi hvale na račun De Gee nakon utakmice.

“Rekao sam mu nakon utakmice da sam danas gledao najboljeg golmana na svijetu”, rekao je Mourinho za BT Sport.

“U velikim utakmicama su vam potrebni golmani koji će vam biti na raspolaganju kad zatreba.”

Tom pobjedom protiv ‘Topnika’ Manchester United je zadržao zaostatak od osam bodova za vodećim Manchester Cityjem, a ova dva kluba će odmjeriti snage ovog vikenda.

Legendarni igrač Manchester Uniteda Ryan Giggs je također bio oduševljen nastupom svog bivšeg suigrača.

“Nije neuobičajeno da David de Gea ima takve nastupe. On je bez problema najbolji golman na svijetu za mene. Nema nikakvih slabosti i ima nevjerovatne obrane iz utakmice u utakmicu.”

[su_oglas]

Giggs otkrio zašto je Schmeichel bolji od De Gee

Na pitanje novinara tko je bolji golman, Peter Schmeichel ili David de Gea, Giggs je rekao: “Schmeichel je još uvijek najbolji golman s kojim sam dijelio svlačionicu, ali David nije daleko od njega.”

“Peter je imao sve, mogao je hvatati lopte i započinjati napade koji su bili veoma opasni. Čim sam vidio kako će Peter uhvatiti loptu nakon ubačaja protivnika, trčao sam naprijed znajući da me može pronaći.”

“David još uvijek to nema u sebi. Zbog toga je Peter još uvijek bolji golman od njega.”

Davidu De Gei je ovo sedma sezona na Old Traffordu i unatoč pokušaju da se pridruži Real Madridu prošle godine, on je i dalje jedan od miljenik navijača kluba.

On je u klub stigao u ljeto 2011. godine iz Atletico Madrida za 25 miliona eura, kada je na golu naslijedio legendarnog Edwina van der Sara, koji je za Manchester United branio od 2005. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!