NaslovnicaVijestiSagna: "Manchester City ne mora da brine za budućnost"

Sagna: “Manchester City ne mora da brine za budućnost”

Igrač Manchester City-ja i francuski reprezentativac, Bacary Sagna vjeruje da City ne mora da brine za budućnost jer u svojim mlađim kategorijama ima pregršt kategorija. Cityjev trening centar Etihad Campus vrijedi za jedan od najmodernijih trening centara gdje su omogućeni vrhunski uslovi za razvoj mladih fudbalera.

Bacary Sagna

Neki od talentovanih Cityjevih ‘dragulja’ imali su priliku debitovati za seniorski tim, dok će neki tek dobiti. Tosina Adarabioy, Cameron Humphreys, Brandona Baker su već debitovali za prvi tim ili Kelechi Iheanacho koji je već standardan u postavi Cityja.

“Vrlo je važno imati dobru omladinsku školu. U svakoj profesionalnoj ekipi imate barem 3-5 igrača koji su izašli iz klupske akademije. A posložen sistem kao u Francuskoj nikada nisam uočio negdje drugdje” kaže u razgovoru za Goal Bacary Sagna, pa nastavlja:

“Klubovi već u ranoj dobi regrutuju igrače, drže ih na okupu, rade na zajedništvu. Ta djeca zajedno spavaju, zajedno uče, zajedno treniraju. Brzo sklapaju prava prijateljstva, a onda zajedno i napreduju. Zbog toga je za mene francuski sistem za razvoj djece najbolji na svijetu.”

Sagna je priznao da mu ‘klinci’ koji već dugo treniraju sa prvim tim ponekad znaju zadati prave glavobolje.

“To me čini mlađim. Ti su mladići tako živahni, oštri i motivirani, pa pored njih trebam biti pametan i lukav. Pronaći načina kako se suprotstaviti njihovoj brzini. Drago mi je što su s nama, to je odlična stvar za budućnost.”

Kelechi Iheanacho je vođa te generacije talentovanih mladića, već je sakupio 26 nastupa i upisao devet pogodaka u seniorskoj ekipi Cityja.

“On želi učiti, daje svoj maksimum kada dobije prigodu. Kelechi samo želi zabiti, samo želi trčati i raditi za tim. Gladan je uspjeha. I na treningu uvijek ide maksimalno, ne štedi nikoga. Ponekad od njega dobijem i pokoji lakat, ali to nije namjerno. Samo njegova glad za uspjehom” zaključio je Sagna…

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!