NaslovnicaVijestiSami Khedira otkrio gdje bi volio zaigrati jednog dana

Sami Khedira otkrio gdje bi volio zaigrati jednog dana

Vezni igrač Juventusa Sami Khedira otkrio je kako ne isključuje mogućnost povratka u Bundesligu u određenom trenutku u budućnosti.

Khedira želi u Bundesligu

Bivši igrač Stuttgarta u klub iz Torina je stigao 2015. godine besplatno iz Real Madrida i od tada je odigrao ukupno 97 utakmica u dresu ‘Stare dame’, postigao 16 golova i podijelio 11 asistencija.

[su_bbworld]

30-godišnjak je pričao o mogućem odlasku iz trenutnog talijanskog prvaka, te povratku u domovinu.

“Nikad ne možete isključiti bilo šta u nogometu”, rekao je, te nastavio: “Bundesliga je sjajna liga, iako su neki klubovi u lošoj situaciji. To je atraktivno natjecanje. Imao sam dobra iskustva u inozemstvu, volim nove izazove, stvari koje još nisam doživio, kao što su novi mentalitet, novi grad, nova država.”

“Ne osjećam se starim još uvijek, ali neću isključiti opciju povratka u Bundesligu. U Seriji A će biti zanimljivo do kraja sezone. To je direktan duel između Juventusa i Napolija. Liga nije bila ovako uzbudljiva već neko vrijeme. Napoli je trenutno na vodećoj poziciji, ali mi imamo sjajan tim. Odlučni smo da osvojimo Scudetto ponovo, za nas i naše navijače.”

[su_champions_league]

30-godišnjak je ove sezone odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima u dresu ‘Stare dame’, te je postigao šest golova i upisao četiri asistencije. Njegov tim je nedavno odigrao prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Tottenham Hotspura, a rezultat je glasio 2-2. Khedira je nakon utakmice pohvalio engleskog reprezentativca Harryja Kanea, za kojeg smatra kako je najbolji napadač na svijetu u ovom trenutku.

“Harry Kane je za mene možda i najkompletniji napadač. Tu su također i Robert Lewandowski i Gonzalo Higuain, ali on je snažan, dobar u igri glavom, dobar u dodavanjima, može postići gol prvim dodirom, može driblati. Za mene je nevjerovatan igrač i još uvijek je mlad, Tottenham je sretan što ga ima.”

Uzvratna utakmica protiv Tottenham Hotspura je na rasporedu 7. marta/ožujka i igrat će se na Wembleyu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!