NaslovnicaVijestiSamir Nasri dobio šest mjeseci suspenzije, evo i zbog čega

Samir Nasri dobio šest mjeseci suspenzije, evo i zbog čega

Bivši igrač Arsenala i Manchester Cityja Samir Nasri službeno je dobio zabranu bavljenja nogometom u periodu od šest mjeseci nakon što ga je UEFA proglasila krivim za doping.

Nasri dobio šest mjeseci suspenzije

UEFA je istragu započela u martu prošle godine, nakon što su se pojavile informacije kako je Francuz išao na tretman u klinici u Los Angelesu. Veznjak je primio 500ml hidratacije u obliku sterilne vode koja sadrži mikronutrijentne komponente 26. decembra/prosinca 2016. godine, dok je bio na odmoru.

U to vrijeme je bio na posudbi u Sevilli iz Manchester Cityja, kada je poručio svojoj bivšoj djevojci, ujedno i liječnici Sarabjit Anand, kako se osjeća bolesno, te mu je ona pružila početnu dijagnozu, a ‘liječenje’ je započeo u privatnoj tvrtci pod imenom ‘Drip Doctors’.

Pravila Svjetske antidoping agencije navode da postoji ograničenje unošenja infuzije od 50ml na svakih šest sati za aktivne sportaše. Zahtjev Seville za izuzeće Nasrija u ovom slučaju odbijen je u februaur/veljači 2017. godine od strane UEFA-e, čiju odluku je kasnije podržao i Arbitražni sud za sport.

[su_no1forfootball]

Španjolske novine Marca su prije nekoliko dana izvijestile kako je Nasri dobio zabranu bavljenja nogometom na godinu dana, ali odvjetnik, koji nije želio biti imenovan, negirao je tu informaciju, te će na snazi ostati zabrana u trajanju od šest mjeseci.

Francuz je trenutno bez kluba, nakon što je napustio Antalyaspor u januaru nakon samo šest mjeseci provedenih u turskom klubu. 30-godišnjak je u karijeri nastupao za Arsenal u periodu od 2008. do 2011. godine, nakon čega je kao veliko pojačanje stigao u redove Manchester Cityja za 27,5 miliona eura, te sa ‘Građanima’ osvojio dvije titule prvaka Premier lige, FA Community Shield, te Liga kup u pet sezona provedenih u klubu.

Prošle sezone je na posudbi u dresu Seville odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima, te postigao tri gola, dok je u prvom dijelu ove sezone u dresu Antalyaspora odigrao tek osam utakmica i postigao dva gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!