NaslovnicaVijestiSamir Nasri poslao poruku navijačima Arsenala

Samir Nasri poslao poruku navijačima Arsenala

Bivši igrač Arsenala Samir Nasri poslao je poruku navijačima tog kluba koji ga nazivaju “zmijom”, te je dodao da je napustio klub iz sjevernog Londona jer je Manchester City bolji.

Samir Nasri poslao poruku navijačima Arsenala

Francuz je stigao u Arsenal iz Marseillea 2008. godine, ali tri godine kasnije je prešao u velikog rivala Manchester Cityja, gdje je osvojio dvije Premier lige.

Nasri je u posljednjih nekoliko sezona imao dosta problema sa povredama, zahvaljujući kojima se nije uspio nametnuti za stalno mjesto u prvoj postavi Manuela Pellegrinija, ali tvrdi da ne žali zbog odluke o napuštanju Topnika.

U izjavi za Goal je rekao: “Manchester City je bolji tim, to je razlog zašto sam došao ovdje. To je zbog moje ambicije, ne zbog novca. Bilo da ste navijač ili ne, trebali biste shvatiti to. Ukoliko vas veći klub želi i ukoliko ste ambiciozni, preći ćete u taj klub.”

“Imao sam toliko ljubavi prema Arsenalu jer su navijači bili nevjerovatni prema meni, ali onda nakon transfera počela je ta mržnja i zapitao sam se ‘ma daj, zašto mi to rade?’. Nisam im učinio ništa loše, ali ipak je taj odnos prešao iz ljubavi u mržnju.”

“To je pomalo tužno, jer sam proveo tri nevjerovatne godine tamo, doveli su me iz Marseillea i Arsene Wenger mi je bio poput oca, učinio je sve za mene. Ja sam još uvijek u dobrim odnosima s njim, ali je tužno da se pogoršao odnos sa navijačima i klubom.”

Nasri je odigrao samo jedanaest premierligaških utakmica ove sezone, no u tim utakmicama je imao sjajnih 94% tačnih dodavanja. Ostaje nam da vidimo da li će se naći u planovima novog trenera “Građana” Pepa Guardiole, s obzirom da se očekuju velike promjene od strane španjolskog stručnjaka.

City će gostovati kod Swanseaja u nedjelju u posljednjem kolu Premier lige, a Pellegrinijev tim još uvijek nije osigurao svoje mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. Pobjeda u Walesu bi bila dovoljna za postizanje tog cilja.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!