NaslovnicaVijestiSamo jedan igrač je postigao više asistencija od Özila u prvih 100...

Samo jedan igrač je postigao više asistencija od Özila u prvih 100 nastupa u Premier ligi

Asistencija Mesuta Özila nedavno protiv West Bromwich Albiona je bila njegova 36. u Premier ligi, te je tako na drugom mjestu po broju asistencija u prvih 100 nastupa.

28-godišnjak je u posljednje vrijeme na udaru kritičara, koji ga krive za očajan nastup u porazu protiv Manchester Cityja, ali on je ipak uzvratio sjajnom igrom protiv West Broma ove sedmice.

To je bila njegova 100. utakmica u Premier ligi, a asistirao je za gol Olivieru Giroudu, te mu je to bila 36. asistencija u jednoj od najboljih liga na svijetu otkako je stigao u Englesku.

Time je stigao na drugo mjesto po broju asistencija u prvih 100 ligaških utakmica, odmah iza Erica Cantone, koji je u svojih prvih 100 nastupa upisao 3 asistencije više. Özilu je ovo četvrta sezona u Premier ligi, a samo u prošloj sezoni upisao je čak 19 asistencija, te je bio blizu obaranja rekorda lige, no nije uspio.

Na listi igrača sa najviše asistencija u prvih 100 nastupa dominiraju sadašnji i bivši igrači Manchester Uniteda, Eric Cantona, Nani i Juan Mata, dok su također u prvih pet i legenda Arsenala Dennis Bergkamp i bivši igrač Newcastlea Nolberto Solano.

Arsenal je trenutno četvrti na tabeli sa 37 osvojenih bodova poslije 18 odigranih kola, te za vodećim gradskim rivalom Chelseajem zaostaje čak devet bodova.

  • Najviše asistencija nakon prvih 100 ligaških utakmica:

Eric Cantona – 39
Mesut Özil – 36
Nani – 34
Juan Mata – 31
Dennis Bergkamp – 30
Nolberto Solano – 30

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!