NaslovnicaVijestiBayern Munchen spreman pustiti Thiaga da se vrati u Barcelonu za samo...

Bayern Munchen spreman pustiti Thiaga da se vrati u Barcelonu za samo 50 miliona eura, ali uz jedan uslov!

Kako su izvijestili brojni njemački mediji u posljednjih nekoliko tjedana, pred njemačkim prvakom Bayern Munchenom su velike promjene u igračkom kadru u ovom ljetnom prelaznom roku.

Thiago se vraća u Barcelonu

Pored toga što je agent jedne od najvećih zvijezda kluba, Roberta Lewandowskog, priznao kako poljski reprezentativac želi napustiti klub i pronaći novi izazov u karijeri, u posljednje vrijeme se dosta spominju i mogući odlasci Jeromea Boatenga i Thiaga Alcantare.

Španjolski reprezentativac je u bavarskom klubu već pet godina, te se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji u ligama petice. Ipak, u posljednjih nekoliko sezona ima dosta problema sa povredama, zbog kojih je propustio dosta bitnih utakmica, a to je upravo jedan od razloga zbog kojeg su mu čelnici Bayerna spremni dozvoliti odlazak iz kluba. Među vodećim klubovima koji su zainteresovani za njegovo dovođenje nalazi se i njegov bivši klub Barcelona, čiji trener Ernesto Valverde u njemu vidi perfektnu zamjenu za Andresa Iniestu, koji je krajem ove sezone napustio Camp Nou.

Katalonske novine Sport danas su objavile informaciju kako ga je Bayern spreman pustiti za cfiru od 70 miliona eura, što čelnici Blaugrane nisu spremni platiti. Ipak, postoji mogućnost da ode za 50 miliona eura, ali samo uz uslov da u transfer bude uključen i defanzivac Ernesteovog tima Lucas Digne. Francuz bi tako postao rezerva Davidu Alabi na poziciji lijevog beka na Allianz Areni, gdje bi navodno zamijenio Juana Bernata, koji je također po svemu sudeći odigrao svoju posljednju sezonu u klubu.

Thiago je u Bayern Munchen stigao u ljeto 2013. godine za samo 25 miliona eura, te je u proteklih pet sezona u crvenom dresu odigrao ukupno 153 utakmice, postigao 25 golova i podijelio 27 asistencija. Sa klubom je u svih pet sezona osvajao Bundesligu, te po jednom Kup Njemačke, Superkup Njemačke i Svjetsko klupsko prvenstvo. Pred njim je trenutno Svjetsko prvenstvo, na kojem je Španjolska jedan od favorita za osvajanje trofeja. ‘Crvena furija’ će u grupnoj fazi igrati protiv Portugala, Irana i Maroka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!