NaslovnicaVijestiSampaoli napušta klupu Seville

Sampaoli napušta klupu Seville

Sampaoli napušta klupu Seville! Dugo se je kuhalo, da bi se na kraju skuhalo! Jorge Sampaoli napušta klupu Seville. Nisu pomogli ni silni napori uprave Seville, ni nagovaranje igrača, zov iz domovine je bio preglasan. Sampaoli će kako sada stvari stoje preuzeti vođenje reprezentacije Argentine.

Sampaoli napušta klupu Seville

Kada su se prvi puta u javnosti pojavile glasine da bi novi selektor Argentine mogao biti Jorge Sampaoli, iz Seville su oštro odreagovali i odbacili sve mogućnosti o odlasku Sampaolia. Pozivali su se na to da Sampoli ima dugogodišnji ugovor i što je još važnije da je upravo on najvažniji dio Sevillinog projekta. Ali kako stvari stoje, poziv iz svoje domovine, poziv na mjesto selektora se ne odbija.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Danas su na oficijalnoj stranici kluba napisali da su Sampoliu dozvolili da započne pregovore sa nogometnim savezom Argentine, a Sevilla se je već dogovorila. S obzirom da nemaju mnogo vremena, jer se Argentina grčevito bori za nastup na Svjetskom prvenstvu, problema neće biti. Sampali će biti novi selektor Argentine!

>> Sporting kupuje čak četiri igrača iz Rijeke

Informacija koliko će Argentinu koštati prekid Sampaolievog ugovora, nije dostupna. Za 57- godišnjaka je to prilika života. On je stekao dobru reputaciju u Južnoj Americi jer je ostvarivao zapažene rezultate sa Čileom punih 6 godina, a sada će to isto pokušati sa reprezentacijom iz svoje države.

Sevilla je ovu sezonu završila na četvrtoj poziciji iza Reala, Barcelonje i Atletica, te će pokušati kroz kvalifikacije izboriti nastup u Ligi prvaka. Ko bi mogao naslijediti Sampolia na klupi Seville još nije poznato.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!