NaslovnicaVijestiSampaoli objavio listu: Na Svjetsko prvenstvo ne ide jedan od najboljih napadača...

Sampaoli objavio listu: Na Svjetsko prvenstvo ne ide jedan od najboljih napadača na svijetu!

Izbornik Argentine Jorge Sampaoli danas je objavio finalnu listu od 23 igrača koja će putovati u Rusiju ovog ljeta, a na njoj se nije našao jedan od najboljih napadača na svijetu.

Icardi propušta Svjetsko prvenstvo

Riječ je o zvijezdi i kapitenu Intera Mauru Icardiju, koji će tako unatoč sjajnoj sezoni u kojoj je postigao 29 golova u 34 nastupa u Seriji A propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Sampaoli je na listu uvrstio napadača Juventusa Gonzala Higuaina, te napadača Manchester Cityja Sergija Aguera, dok će im društvo u vrhu napada praviti Lionel Messi, Paulo Dybala i Cristian Pavon. Od golmana pozvao je rezervu Manchester Uniteda Sergija Romera, rezervu Chelseaja Willyja Caballera, te Franca Armanija, koji je ove sezone sjajno branio u argentinskom prvenstvu u dresu River Platea.

Od 11 igrača koji su nastupili u finalu prošlog Svjetskog prvenstva održanog u Brazilu na listi su se našla njih osmorica, odnosno Messi, Aguero, Higuain, Romero, Rojo, Mascherano, Biglia i Di Maria, dok će svoj prvi nastup na ovom takmičenju ovog ljeta upisati Giovani Lo Celso, Pavon, Maxi Meza i Nicolas Tagliafico.

Argentina će u grupnoj fazi igrati sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom, nakon što su se uspjeli kvalificarati zahvaljujući hat-tricku Lionela Messija u posljednjem kolu kvalifikacija na utakmici protiv Ekvadora.

[su_no1forfootball]

Lista pozvanih igrača:

Golmani: Sergio Romero, Willy Caballero, Franco Armani.

Defanzivci: Gabriel Mercado, Cristian Ansaldi, Nicolas Otamendi, Federico Fazio, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico, Javier Mascherano, Marcos Acuna.

Veznjaci: Ever Banega, Lucas Biglia, Giovani Lo Celso, Eduardo Salvio, Cristian Pavon, Maximiliano Meza, Angel Di Maria, Manuel Lanzini.

Napadači: Lionel Messi, Paulo Dybala, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!