NaslovnicaVijestiSampaoli otkrio kakva je uloga Messija u reprezentaciji i zašto nije zvao...

Sampaoli otkrio kakva je uloga Messija u reprezentaciji i zašto nije zvao Icardija i Dybalu

Izbornik Argentine Jorge Sampaoli otkrio kakvu ulogu ima Lionel Messi u reprezentaciji, te zbog čega nije pozvao Maura Icardija i Paula Dybalu.

Jorge Sampaoli je izbornik Argentine, ali pravi gazda je Lionel Messi (30). Strateg “gaučosa” je priznao da je u reprezentaciji sve u rukama petostrukog dobitnika “Zlatne lopte”, i da je on u nacionalnom timu mnogo više od vođe na terenu.

“Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bićemo Messijev tim, više nego moj” iskren je 58-godišnji Sampaoli.

“Leo je najbolji, a dostigao je takav nivo zrelosti da može cijelu momčad da nosi na leđima. Svi nam daju vodeću ulogu na Svjetskom prvenstvu, i moj zadatak je da povećam naše šanse da budemo prvaci. Da učinim da nas se rivali plaše. U svakom slučaju, današnja Argentina je poštovana.”

[su_watch_live_football]

Messi će na turniru u Rusiji četvrti put probati da dođe do najvrednijeg trofeja, kome je najbliži bio 2014, kada je Njemačka slavila u finalu, posle produžetaka (1:0).

Navijači polažu nade u Lea da će im vratiti trofej poslije 32 godine, ali im nije svejedno što je selektor izbornik sa spiska dvojicu sjajnih fudbalera, Maura Icardija i Paola Dybalu.

“Velika je razlika između Icardijevih partija u Interu i reprezentaciji. I moralo bi mnogo da se radi da se to izjednači, a za to više nemamo dovoljno vremena.”

“Što se tiče Dybale, on nikako nije uspijevao da prihvati zahtjeve reprezentacije. Ipak, još nisam nikoga precrtao sa spiska za SP” kaže Sampaoli.

I dok dio javnosti u Argentini smatra da Icardija i Dybale nema u timu jer ih Messi ne želi, Paolov brat Gustavo je poručio da su u pitanju neke druge spletke.

“Ovo je baš bolno, našu reprezentaciju sastavljaju menadžeri i novinari” naoidao je Dybalin brat nešto što se često čuje na balkanskim prostorima, ali je ubrzo i obrisao tweet.

Argentina je na SP u grupi sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!