NaslovnicaVijestiSampdoria u borbi sa Liverpoolom za igrača Intera

Sampdoria u borbi sa Liverpoolom za igrača Intera

Sampdoria u borbi sa Liverpoolom za igrača Intera. Sampdoria se pridružila Liverpoolu u borbi za Interovog Andreu Ranocchiu. Branič je u nemilosti trenera na San Siru i odigrao je samo 10 utakmica za klub ove sezone.

Sampdoria u borbi sa Liverpoolom za igrača Intera

Ranije ovog mjeseca, 27-godišnjak je dobio ponudu da se pridruži Norwichu koji je i dalje zainteresovan za njega.

Dok je Liverpool u velikoj krizi sa povredama u odbrani, Jurgen Klopp je u potrazi za novim igračima i jedan od njih je Ranocchia kojeg njemački stručnjak mnogo cijeni i poštuje.

Prema pisanju Calciomercata, Sampdoria je počela pregovore sa Ranocchiom i njegovim predstavnicima da bi preduhitrila Liverpool i ostale klubove zainteresovane za njega.

Inter navodno traži naknadu od 2.4 miliona eura ukoliko neki klub želi Ranocchiu na posudbu.

Rođen u Assisiju, u regiji Perugia, Ranocchia je počeo karijeru u Perugii, da bi potom prešao u Arezzo. Godine 2006. postao je član seniorske ekipe Arezza. Igrao je jednu sezonu u Seriji B, ali tim je ispao u niži rang takmičenja.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

U augustu 2008. Genoa je kupila dio Ranocchijinog ugovora za 1,55 miliona eura i poslala ga na posudbu u Bari, gdje se ponovo našao s trenerom Arezza, Antoniom Conteom. Bari je u toj sezoni osvojio Seriju B. 26. juna 2009. Genoa je otkupila cjelokupni ugovor za dodatnih 2,45 miliona eura.

Prvu utakmicu u Seriji A sa Barijem odigrao je u sezoni 2009/10, tokom koje je činio hvaljeni odbrambeni tandem zajedno s Leonardom Bonuccijem. Nažalost, u januaru je pretrpio tešku povredu koljena, koja ga je udaljila s terena do kraja sezone.

1. jula 2010. vratio se u Genou. Nakon pregovora između Intera i Genoe u februaru 2010. klubovi su postigli sporazum. Inter je otkupio pola Ranocchijinog ugovora za 6,5 miliona eura i posudbu Mattije Destra do kraja sezone, uz mogućnost otkupa njegovog ugovora (koji je Genoa platila 4,5 miliona eura).[3]

Ranocchia je ipak posuđen Genoi do kraja sezone.

27. decembra 2010. Inter je otkupio cijeli ugovor za 12,5 miliona eura (što ga je učinilo vrijednim 19 miliona eura), što je kasnije potvrdio predsjednik Genoe Enrico Preziosi, koji je izrazio svoje zadovoljstvo poslovanjem s Interom.

Predsjednik Intera, Moratti, rekao je za Sky Italiju: “Konačno jedan Italijan. Pratili smo njegove igre i prije. To je naš cilj, da idemo naprijed s mladim igračima.”

9. januara 2011. Ranocchia je debitirao za Inter u meču protiv Catanije, koji je Inter dobio 2-1. U Ligi prvaka debitirao je protiv Bayerna u prvoj utakmici osmine finala.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!