NaslovnicaVijestiSamuel Eto'o otkrio šta je rekao suigračima pred finale Lige prvaka 2010....

Samuel Eto’o otkrio šta je rekao suigračima pred finale Lige prvaka 2010. godine

Jedan od razloga zašto je Jose Mourinho trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu je taj što je uvijek uspijevao izvući najbolje iz svojih igrača na velikim utakmicama.

Eto'o otkrio šta je rekao suigračima pred finale Lige prvaka

Čak i u onim utakmicama u kojima su se njegovim timovima davale vrlo male šanse za pobjedu. “The special one” je obično pronalazio način da njegova ekipa bude konkurentna na terenu, te često završi kao pobjednik.

Ove sezone Mourinho je pokazao i mnoge motivacijske metode u Manchester Unitedu. Naime, mnogo puta je pričao o individualcima u svom timu, ohrabrujući ih pred utakmice, koji su nakon toga pružali odlične nastupe.

Samuel Eto’o je priznao da je Mourinho sličan i iza zatvorenih vrata. Kamerunac, koji je radio zajedno sa portugalskim stručnjakom u Interu i Chelseaju, otkrio je da mu je Mourinho dozvolio da održi razgovor u svlačionici par minuta prije izlaska na teren u finalu Lige prvaka 2010. godine.

“Da istina je da mi je dozvolio da održim razgovor sa suigračima. Zahvaljujem mu se na tome jer je učinio ono što bi samo par trenera učinilo”, rekao je Samuel Eto’o.

“Održao je svoj standardan razgovor pred svima nama, a onda se okrenuo meni i rekao ‘sada će nam Samuel reći kako da pobijedimo'”.

“Bilo je mnogo emocija u tom trenutku, a momcima sam se obratio ovim riječima: ‘Osvojio sam mnogo finala. Igrao sam također u mnogo njih, hvala Bogu, ali ovo je najposebnije, jer imamo priliku uraditi nešto za cijeli naš grad, grupu ljudi koja zaslužuje trofej.'”

“Rekao sam im ‘ili ćemo umrijeti na tom terenu i vratiti se kući sa trofejom, ili ćemo samo umrijeti i ne vratiti se u Milano.’ Sve se završilo dobro i vratili smo se trofejom.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!