NaslovnicaVijestiSanti Cazorla: Mogao bih se vratiti u bivši klub

Santi Cazorla: Mogao bih se vratiti u bivši klub

Vezni igrač Arsenala Santi Cazorla priznao je da bi bio zainteresovan za povratak u Villarreal u skorijoj budućnosti.

Mogao bih se vratiti u bivši klub

31-godišnjak je u Villarreal stigao iz Ovieda sa 17 godina i u dresu “žute podmornice” upisao preko 200 nastupa u svim takmičenjima. Villarreal je napustio na početku sezone 2011/12 kada je prešao u Malagu, a zatim sezonu kasnije je stigao u tim iz sjevernog Londona.

Španjolski reprezentativac nije zaboravio svoj bivši klub, te priznaje da mu je želja vratiti se na stadion El Madrigal prije nego li završi karijeru.

“Ne isključujem povratak u Villarreal jednog dana. Mogao bih se vratiti u bivši klub”, izjavio je Cazorla za španjolski AS.

“Svi na svijetu znaju da je Villarreal vrlo poseban klub za mene. Ukoliko dobijem dozvolu od kluba, prisustvovat ću uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige na Anfieldu kao navijač Villarreala.”

Cazorla smatra da njegov bivši klub može proći u polufinale Europa lige po prvi put u svojoj povijesti ukoliko odigraju na nivou protiv tima Jurgen Kloppa.

“To je vrlo izjednačen dvoboj, ali vjerujem da, ukoliko Villarreal bude igrao kako zna, ima velike šanse za prolazak dalje. Svaki tim se muči na Anfieldu, i oni će zasigurno, ali odlučujuća utakmica će biti ona na El Madrigalu.”

Cazorla je upisao samo 20 nastupa za Arsenal u svim takmičenjima ove sezone zbog problema sa povredama, zbog kojih je propustio veći dio sezone. Ugovor sa “Topnicima” mu ističe na ljeto 2017. godine.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!