NaslovnicaVijestiSchmeichel: Borba za opstanak nas je naučila kako da se nosimo sa...

Schmeichel: Borba za opstanak nas je naučila kako da se nosimo sa pritiskom

Vratar Leicestera, Kasper Schmeichel izjavio je da je borba za opstanak prošle sezone dala dovoljno snage i znanja timu da se izbori s ovosezonskim pritiskom u borbi za titulu.

Schmeichel

Za Leicester možemo slobodno reći da je najveće iznenađenje u europskom nogometu u posljednjih par godina. Trenutno imaju sedam bodova više od Tottenhama, a do kraja je ostalo još pet utakmica.

“Mi nismo pod pritiskom. Pritisak je bio prošle sezone kada smo bili pritjerani uz zid, i borili se za svoje živote. Ta borba je bila vrlo važna za sve u klubu, za cijeli grad i za kompletnu zajednicu. Ljudi bi izgubili poslove, a to bi bilo katastrofalno za nas. to je bio pravi pritisak. sada uživamo i ovo što sada radimo je zaista sjajno”, rekao je Schmeichel, a prenosi Reuters.

Kasper Schmeichel je u Leicester stigao 2011. godine, a prije toga branio za dosta engleskih klubova, jedno vrijeme je nastupao i za Manchester City – u periodu od 2005. do 2009. godine, ali za te četiri godine svega osam puta je stajao između stativa ‘Građana’.

Pored Cityja nastupao je još i za Drlington, BUry, Falkirk, Cardiff City, Coventry City i to sve na pozajmicama iz Cityja. Klub iz Manchestera ga je prodao tek 2009. godine kada je otišao u Notts Country, a zatim u Leeds, te je onda uslijedio transfer u Leicester za koji je branio 195. puta. Sa ‘Lisicama’ je osvojio titulu u Championshipu koja ih je plasirala u elitni rang engleskog nogometnog takmičenja. Kakav put do vrha!

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Sljedeću utakmicu Leicester će igrati protiv West Hama koji pruža sjajne partije ove sezone. Utakmica se igra sutra od 14:30 na King Power stadionu, a ulaznice su naravno davno rasprodate, a mnogi navijači će utakmicu posmatrati van stadiona, a kako i ne bi kada ovih dana u Leicesteru vlada prava euforija!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!