NaslovnicaVijestiSchmeichel: Guardiola je imao sreće u Barceloni

Schmeichel: Guardiola je imao sreće u Barceloni

Bivši vratar nogometaša Manchester Uniteda, Peter Schmeichel rekao je da će španjolski trener Pep Guardiola mnogo teže primijeniti svoj sustav rada u Manchester Cityju nego što je to učinio u bivšim klubovima Barceloni i Bayernu iz Münchena.

Pep+Guardiola+Manchester+City+v+Sunderland+hW2fFS2XnkDl

Guardiola je od 2008. do 2012. godine trenirao Barcelonu i osvojio tri šampionske titule i po dvije Lige prvaka, Superkupa Europe, Kupu kralja, svjetskog klupskog prvenstva, kao i tri Superkupa Španjolske.

“Pep dolazi uz nevjerojatnu reputaciju. Ono što je uradio sa Barcelonom bilo je fantastično, njegov posao je fantastičan, ali imao je mnogo sreće što je imao igrače da primjene njegovu filozofiju nogometa. Dok je prvi prioritet bivšeg trenera Uniteda Alexa Fergusona bio postizanje golova, što je za većinu trenera prioritet, kod Pepa je posjed lopte, što više posjeda”, rekao je Schmeichel za Omnisport.

Šmajhel, koji je odigrao 398 utakmica za Manchester United, ocijenio je da je Guardiola ostvario uspjeh u Barceloni jer je imao mnogo sreće, pošto su mu na raspolaganju bili igrači Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta.

“Njegova filozofija je: ‘Želim imati veći posjed lopte i u nekom trenutku ćemo zabiti iz toga, golovi će doći’. To ćemo vidjeti u Manchester Cityju. Imao je mnogo sreće što je imao onakve igrače u Barceloni, ali bio je lukav u onome što je radio. Premier liga je potpuno drugačija životinja od bilo koje druge u svijetu. Tamo natjecanje traje, traje i traje i imaš dojam da se nikad neće završiti. Čak i u ožujku vam je ostalo još 12 utakmica do kraja i pomisliš o tome da li će se ikada završiti”, dodao je bivši danski reprezentativac.

Guardiola je od 2013. do kraja prošle sezone predvodio Bayern iz Münchena s kojim je osvojio tri šampionske titule i dva Kupa. Guardiola je na klupi Bayerna naslijedio Juppa Heynckesa, koji je osvojio trostruku krunu, a Schmeichel je rekao da je njemački tim tada igrao zanimljiviji nogomet nego pod Guardiolom.

“Guardiola je bio u redu u Bayernu. Moram reći da je bio u redu ali mislim da je zaista dobar i zabavan tim pretvorio u dosadan za gledanje. Bayern je prije toga bio vrlo izravan, osvojio je trostruku krunu, imao brže igrače i bio uzbudljiviji za gledanje, a Guardiola je promijenio igrače. Ali, ne možete prigovoriti njegovim rezultatima”, rekao je Schmeichel.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!