NaslovnicaVijestiScholes imenovao tri najbolja igrača u Premier ligi

Scholes imenovao tri najbolja igrača u Premier ligi

Paul Scholes izabrao je tri najbolja igrača u engleskoj Premier ligi, i to sva tri iz tabora gradskog rivala Manchester Cityja.

Paul Scholes objasnio

Legenda Uniteda smatra da su Sergio Aguero, Kevin de Bruyne i David Silva najveće zvijezde Premiershipa, ali dodao je i da bi Juventus mogao pobijediti bilo koji engleski tim.

Bivši veznjak Uniteda nije zadovoljan zbog manjka talenata u Engleskoj, te tvrdi da se Španjolska, Njemačka i Italija mogu pohvaliti boljim igračima, i da je to razlog što je slabije interesovanje za elitnim rangom.

“Španjolska liga je daleko najbolja ako sudite na osnovu europskih natjecanja”, rekao je Scholes, u odlomku knjige objavljene u Guardianu.

“U četvrtfinalu Lige prvaka i Europske lige imali su 6 od 16 timova, skoro polovinu. Premier liga je imala samo dva kluba”.

“Neophodan je iskorak u kvalitetu u Engleskoj. Izuzev Aguera, De Bruynea i Silve, nemamo vrhunske igrače. Svi najbolji igrači su u drugim zemljama”.

KLADI SE
“Najbolji igrači su u Španjolskoj ili u Bayernu i Juventusu. Povezivani smo sa velikim igračima – Gareth Bale je jedan od njih, ali sada ih nemamo. Nikad nećete vidjeti Lionela Messija da dolazi ovdje, nikada nećete vidjeti Neymara u Premier ligi”, dodao je Scholes.

Scholes za sebe kaže da je više podređen fudbalu, nego novcu i sponzorima.

“Novac je najbitniji u fudbalu u današnje vrijeme, jer je većina vlasnika interes vidi u zaradi. Njih ne zanima šta će u subotu poslijepodne vidjeti na terenu. Oni su isključivo biznismeni, dok u Barceloni imate ravnotežu između biznisa i fudbala”.

“Očigledno, moraju da zarade novac za dobrobit kluba, ali klub bi trebalo da je u vlasništvu navijača, ne u rukama jednog čovjeka ili grupe pojedinaca. Novac ne bi trebalo da bude primarni cilj, već zabava. Osvajanje Lige prvaka i najprestižnijih nagrada, to je razlog zbog kojeg ostali imaju najbolje igrače, i zbog toga su takvi klubovi među najboljima na svijetu”, zaključio je Scholes.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!