NaslovnicaVijestiScholes: Wenger će biti pod velikim pritiskom ukoliko Arsenal ne osvoji titulu

Scholes: Wenger će biti pod velikim pritiskom ukoliko Arsenal ne osvoji titulu

Paul Scholes smatra da će Arsene Wenger biti pod velikim pritiskom ukoliko Arsenal ne uspije osvojiti naslov prvaka Premier lige ove sezone.

Wenger sprema šokantnu ponudu za napadača

Nakon niza loših rezultata čini se da će do toga vrlo vjerovatno i doći, “Topnici” sada zaostaju šest bodova za liderom Leicester Cityjem, te su nanizali dva uzastopna poraza u ligi.

Nakon nedjeljenog poraza od Manchester Uniteda, kada su savladani rezultatom 3-2 na Old Traffordu, mnogi su očekivali da će Wengerov tim odigrati bolje protiv Swansea kod kuće.

Međutim, to se nije desilo, Swansea je uspio preokrenuti rezultat, te odnijeti sva tri boda sa Emirates stadiona, koji će im itekako pomoći u borbi za opstanak ove sezone. Nakon te utakmice, Wenger i njegov tim su žestoko kirtizirani zbog loše igre.

“Ove sezone sam malo više pratio Arsenal. Igrali su dobro zahvaljujući Petru Čechu i Mesutu Ozilu koji su na vrhunskom nivou. Imao sam blagi osjećaj da bi mogli otići do kraja i osvojiti titulu.”

“Ali, još jednom su razočarali. Kada god dođe kriza oni gube kontrolu i gube velike utakmice. Ukoliko na kraju sezone ne osvoje ligu, onda će Wenger sigurno biti pod velikim pritiskom.”

Joel Campbell je sinoć doveo “Topnike” u rano vodstvo, ali onda su dopustili Swanseaju da preokrene rezultat zahvaljujući golovima Waynea Routledga i Ashleya Williamsa. Arsenal je uputio 18 udaraca prema golu protivnika, te imao procenat tačnih pasova od čak 87%, ali uprkos svemu tome upisali su još jedan poraz.

Arsenal je tako propustio sjajnu priliku da se bodovn približi Leicesteru, kao i Tottenhamu, nakon što su oba kluba kiksala u ovom kolu. Pored toga, ukoliko izgube i u gradskom derbiju protiv Spursa ovog vikenda, gotovo sigurno je da će se njihovo 12-godišnje čekanje na titulu i dalje nastaviti.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!