NaslovnicaScout ReportScout report: Achraf Hakimi

Scout report: Achraf Hakimi

Scout report: Igrač koji je preko noći iz anonimnosti stigao do prvog tima i prve postave madridskog Real Madrida. Achraf Hakimi devetnaestogodišnji desni bek postao je prvi Marokanac i tek sedmi Afrikanac u ekipi Real Madrida. Zinedin Zidane ga je uveo u prvi tim a ovaj mu se udužio odličnim partijama.

Scout report

Ime i prezime: Achraf Hakimi Mouh
Klub: Real Madrid
Pozicija: bočni branitelj

Datum rođenja: 4. novembar 1998
Mjesto i država rođenja: Madrid, Španjolska
Državljanstvo: Marokansko

Visina: 179 cm
Težina: 68 kg
Jača noga: obje

Na ljeto je prekomandovan u prvi tim Real Madrida. Nakon odlaska Danila u Manchester City u europskim i španjolskim prvacima nisu tražili zamjenu za prvi izbor na desnoj poziciji Carvajala. Umjesto toga, Zinedine Zidane postavio je nepoznatog igrača u prvu momčad. Achrafu Hakimiu dodijeljen je broj 19.

Ali nogometni loto je nevjerovatan. Zbog potpuno neočekivanih srčanih problema Carvajala, Achraf je preko noći dobio priliku u prvom timu Reala. Zidane nije tražio zamjenu ni za Carvajala,  te je u vatru poslao 18-godišnjeg stranca. I na taj način mu je omogućio da započne veliku karijeru.

Počeci i razvoj


Achraf Hakimi rođen je i odrastao u Madridu. Sin marokanskih roditelja je prve nogometne korake napravio u malom klubu Colonia Ofigevi u predgrađu Madrida a Realu se već pridružio u dobio od osam godina i pravi je primjer politke Real au zadnjim godinama. „Skaut je prišao mom ocu i rekao mu da Achrafa željeli vidjeti na probi u Realu. Klub je otišao na turnir u Palenciu i tamo je odlučeno ko ostaje u klubu, a on je bio jedan od njih” izjavio je njegov brat Nabil Hakimi.

Prije dvije godine prvi puta je zaigra na reprezentativnom nivou. Iako je rođen u Madridu, i ima španjolsko državljanstvo, on je sa 16. godina nastupio za reprezentaciju Maroka, u uzrastu do 20 godina, zemlju svojih roditelja.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U sezonama 2015/16 i 2016/17 igrao je sa Realom u Ligi prvaka za mlade. U prvoj godini, najmlađi kraljevski klub izbačen je u polufinalu protiv PSG-a, a za godinu dana zadesila ih je ista sudbina. Ovaj put ih je izbacila Benfica. Achraf je postigao ukupno tri gola na šesnaest utakmica u vrlo jakoj konkurenciji mladih igrača.

Prošle godine je već uveliko igrao za B ekipu Reala, Castillu. Završio je sezonu s jednim golom i sedam asistencija. Uvijek je želio impresionirati Zinedine Zidanea, te se je pridružio prvom timu prije Alvaro Tejer, igrača koji je bio prvi izbor za Castillu na bekovskoj poziciji. Achraf je tako debitirao za Real na ljeto na pripremnim utakmicama Real Madrida u SAD-u.

>> Scout report: Martin Odegaard

Zidane nikada nije bio ljubitelj Danila, ali navijači su i dalje očekivali da će Real naći zamjenu za njega na ljeto. Transfer rok je istekao a Zidane nije doveo desnog beka u klub, navijači su bili u nevjerici, ali  Zidane je također sa druge strane onemogućio odlazak Achrafa na posudbu u Alaves, te je već tada bilo jasno da će računati na njega u ovoj sezoni.

Poznato je da Zidane pruža priliku mladim igračima iz Realove akademije, ali Carvajal je ipak bio njegov prvi izbor. Na početku sezone Carvajal je odigrao 11 susreta, na kojima je proveo sve minute na terenu. No, kada je Cavajal zbog problema sa srcem udaljen iz ekipe zbog njegovog zdravlja, Zidane je u vatru gurnuo Achrafa. Anonimni marokanski igrač započeo je u prvoj utakmici protiv Espanyol na zadnjoj utakmici prije reprezentativne pauze. Uz smirenost i smjelost, upozorio je sebe i zaslužio pohvale trenera. “Divno je igrao”, rekao je Zidane. „On je pokazao da može igrati. Ne bojim ga se poslati u igru. On je drugi izbor u našem timu, a ako Carvajal ne bude dostupan, onda će se igrati Achraf.”

Marokanski trener Herve Renard slaže se s pozitivnom ocjenom tinejdžera. Achraf je već sa 17 godina, 11 mjeseci i dva dana u prijateljskoj utakmici protiv Kanade debitova za seniorsku reprezentaciju te je počeo posljednje tri utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U pobjedi Maroka od 6: 0 protiv Malija, postigao je svoj prvi reprezentativni gol.

Njegov klupski uspjeh nastavljen je i u sljedećim susretima.Odigrao je 90 minuta protiv Getafea u španjolskom kupu, te protiv Tottenhama,  u Ligi prvaka što je bio njegov prvi nastup u ovom takmičenju. U roku od nekoliko sedmica, njegov život se okrenuo za 360 stepeni.

Achraf je postao prvi marokanski nogometaš koji je igrao za Real Madrid u njihovo 115 godina dugoj historiji. Maroko se tako ušao u društvo ostale četiri afričke zemlje (Kamerun, Mali, Togo, Gana), koje se mogu pohvaliti da je njihov igrač nosio dres kraljevskog kluba.

Stil igre

Achraf je klasični moderni branič. Izuzetno visok za svoju poziciju (179 cm), napadački orijentiran, brz, smiren na lopti, bezobrazan i igrač sa odličnim centaršutom. Sve to pokazao je na prvom susretu protiv Espanyola, gdje je impresionirao sve svojom smirenošću. Odigrao je tako smirenu utakmicu, kad da u nogama ima višegodišnje iskustvo. „On je bio uključen u naš agresivni stil igre. Uopšte se nije primjetilo da je ovo njegova prva utakmica. Odigrao je nevjerovatno dobro”, rekao je tada rekao Zidane, koji je Maročanu dan prije utakmice rekao da će početi, a prije početka utakmice mu je obećanje ispunio.

[su_cashout]

„Trener me jučer nazvao i rekao mi da igram sutra” rekao je poslije meča Achraf šokiranim španjolskim novinarima. Novinarima je također rekao šta mu je Zidan poručio prije debija: „On mi je rekao da bih trebao biti miran tijekom cijelog meča. Vrlo sam sretan što igram za najbolji klub na svijetu. Na taj dan nikad neću zaboraviti.”

Prognoze za budućnost


Očekuje se kako će se Dani Carvajal vratiti na treninge uskoro, to je nedavno izjavio i Zidane. Kad je zdrav, naravno Carvajal je prvi izbor Zidanea, ali će i u Achrafu dobiti novog igrača u rotaciji, koji će se ravnopravno boriti sa Carvajalom za mjesto na desnom boku.

Za Achrafa, naravno, redovna igra ključna je za razvoj nogometa. S obzirom da Zidane jako voli mlade igrače, vjerojatno će imati veliku minutažu i nakon povratka Carvajala. Ali istina je da će se morati svoju igru držati na visokoj razini. Zidane ne toleriše neozbiljnost i stagnaciju u igri. Na svojoj koži je to osjetio i Martin Odegaard ili čak i njegov sin Enzo Zidane. Što se toga tiče, Zidane je nemilosrdan, a Achraf mora nastaviti trenirati i igrati na ovom nivou, a u njegov talenat ne sumnjamo, to je već pokazao.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!