NaslovnicaVijestiScout report: Zvijezde Uefa Youth League

Scout report: Zvijezde Uefa Youth League

S petkovim polufinalnim susretima počela je završnica Uefine Lige prvaka mladih lige. Finalisti su već poznati, a učešće u velikom finalu su obezbjedile ekipe Chelseaja i Barcelone, koje su izbacile Porto odnosno Manchester City. Danas ćemo vam predstaviti četiri najveće zvijezde ova četiri kluba.

Scout report

Sezona Uefine lige mladih (UYL) došla je do svog vrhunca. Ovog vikenda, Chelsea, Barcelona, Manchester City i Porto nastupit će na završnom turniru u Švicarskom Nyonu u borbi za laskavu titulu. U polufinalnim susretima Chelsea je slavio protiv Porta nakon penala, dok je Barcelona bila bolja od Citya rezultatom 5:4.

Prošle sezone Salzburg je iznenadio Benficu u finalu, a ove godine nisu stigli ni do polufinala. Chelsea se vratio u finale, nakon što su osvajali ovo takmičenje 2015. i 2016. godine.

Scout report: Trent Alexander-Arnold

Današnja rubrika Scout report bit će posvećena četvorici najvećih dragulja klubova koji sudjeluju na završnom turniru.

Barcelona: Abel Ruiz (18 godina, Španija)

Barcelonin napadač smatra se jednim od najboljih europskih napadača generacije igrača rođenih 2000. godine. S četiri pogodka na Svjetskom kupu U17 prošle godine u Indiji, bio je jedan od najzaslužnijih zbog čega je Španjolska došla do finala.

U ovoj sezoni, sa 18 godina, počeo je igrati za Barcelonu B u španjolskoj drugoj ligi, no sa svojim golgeterskim sposobnostima i nije baš oduševio u UYL. Ruiz nije postigao europski gol za mladu ekipu Barcelone ove sezone, ali je zapravo nastupio u samo četiri utakmice.

[su_live_koeficijenti]

Ruiz nije tipičan proizvod poznate La Masije koji obično izbacuje tehnički savršene igrače. On je jak, borbeni igrač, a njegov je uzor Robert Lewandowski. On je direktan igrač, dobar “finišer” koji dobro igra okrenut leđima kagolu. “Pratim Lewandowskog, to je najkompletniji napadač za mene, on je najbolja devetka na svijetu”, rekao je Ruiz.

Manchester City: Benjamin Garre (17 godina, Argentina)

Zbog nekih neobičnih pravila UEFA-e, Man City je izgubio dvojicu svojih najboljih igrača. Budući da su Phil Foden i Brahim Diaz ove sezone već igrali tri utakmice u Ligi prvaka, nemaju pravo nastupati u Uefa Youth League. Stoga nećemo vidjeti ova dva dragulja u Nyonu.

Glavna ofanzivna atrakcija Citya postao je mladi Argentinac Benjamin Garre, koji se prošli tjedan pojavio u medijima zbog pogrešnih razloga. Zbog njegovog transfera Cityu je prijetila kazna, no sve je brzo bilo riješeno. City neće biti kažnjen, a Garre će biti jedna od njihovih glavnih aduta u Švicarskoj.

Iako ima tek 17 godina, već je ove sezone prikupio 13 nastupa za tim Citya do 23 godine u Premier ligi 2 i postigao tri gola. U UYL-u je postigao dva pogodka u šest utakmica, ali pogodci nisu glavni zadatak krilnog napadača.

Garre je veliki “dribbler”, brz, nepredvidljiv igrač koji uzbuđuje  sve s individualnim sposobnostima. Lijeva mu je jača noga, a majka priroda mu je dala puno tehničkih znanja i ideja u igri.

Chelsea: Callum Hudson-Odoi (17 godina, Engleska)

Izvanredna engleska generacija 2000. ima brojne dragulje, a među najsjajnijim je Callum Hudson-Odoi. Svjetski prvak sa reprezentacijom na prvenstvu U17 prošle godine, a ovo je sezone upisao i prve minute Premier lige. Za U23 momčad Chelseaja postigao je šest golova u devet utakmica!

[su_champions_league]

Hudson-Odoi rođen je u Londonu a porijeklom je iz Gane. Najbolje se snalazi na položaju srednjeg napadača ili na krilu, a idol mu je  Eden Hazard. Belgijanac, zajedno s Brazilcom Willianom, nalazi se među njegovim uzorima. “Hazard je moj idol, nakon svega ovog puta, kad sam razgovarao o njemu i promatrao njegove utakmice, igrao sam s njim, a ne bih to mogao vjerovati”, rekao je mladić koji je bio član Chelsea od sedam godina.

Porto: Diogo Dalot (19 godina, Portugal)

Bočni branič Diogo Dalot igrao je uglavnom za drugu i mladu ekipu Porta ove sezone, no nedavno se to promijenilo. U revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola zaigrao je po prvi put u Ligi prvaka, a u ovoj kalendarskoj godini počeo je redovito igrati za Porto u portugalskoj ligi. Njegov osnovni položaj nalazi se na desnoj strani zadnje linije, ali za sada je u prvoj momčadi krpio rupe na lijevoj strani odbrane.

On je moderan, ofenzivni, bočni branitelj koji može probijati i driblati, ali je također solidan i u obrani. Poslije njegovih izvrsnih nastupa na Svjetskom prvenstvu U17 i UYL, svi su europski divovi zainteresirani za njega. Mediji su ga već povezali s Barcelonom, Realom, Bayernom i Juventusom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!