NaslovnicaVijestiSead Kolašinac objasnio zašto se pridružio Arsenalu pored mnogih zainteresiranih klubova

Sead Kolašinac objasnio zašto se pridružio Arsenalu pored mnogih zainteresiranih klubova

Sead Kolašinac objasnio zašto se pridružio Arsenalu pored mnogih zainteresiranih klubova. Uvijek je zadovoljavajuće da se neki transfer poslovi obave ranije. Arsenal nije potrošio vrijeme pokušavajući riješiti svoj problem na lijevoj strani i odmah su po završetku sezone potpisali Schalkeovog, već sada bivšeg igrača Seada Kolašinca u besplatnom transferu, pobijedivši neku žestoku konkurenciju za njegov potpis u tom procesu.

Sead Kolašinac objasnio

Bosanski reprezentativac dolazi u sjeverni London kao visoko ocijenjen i perspektivan igrač i očekuje se da će imati pozitivan utjecaj na ekipu, na strani na kojoj Nacho Montreal i Kieran Gibbs nisu uspjeli impresionirati tijekom sezone.

Sa mnogim zainteresiranim klubovima, koji su ga voljeli vidjeti u svojim redovima, zašto je Kolašinac odabrao baš Arsenal i ekipu Wengera koja nije uspjela da se kvalifikuje u Ligu prvaka sljedeće sezone?

Schalke se počeo navikavati da prodaje vrhunske braniče svojim engleskim kolegama, gledajući kako Joel Matip odlazi u Liverpool prošlog ljeta.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Ali sada kada je transfer službeno objavljen, 23-godišnjak je na svojoj službenoj Facebook stranici objasnio svoju odluku.

Jasno je da još uvijek želi impresionirati navijače Schalkea, objavio je poruku uz sliku sebe u akciji protiv rivala Borussije Dortmund i nastavio je objašnjavati kako mu se ukazala previše dobra prilika na višoj razini, prilika koju je bilo teško odbiti.

“Poštovani prijatelji i navijači,
u posljednje vrijeme se puno pričalo i pisalo o mojoj daljoj karijeri. Donio sam odluku i želim da je od mene čujete.”

“Kao što znate moj ugovor u Schalkeu ističe i proveo sam mnogo neprospavanih noći u razmišljanju gdje da nastavim karijeru. U posljednjih šest godina, još od kada sam zaigrao za U19 tim Schalkea, ja sam postao jedan od vas. Koristim ovu priliku da se zahvalim mom mentoru Norbert Elgertu koji je učinio ključne stvari u oblikovanju mog života i karijere.”

“Dakle, moja odluka je da karijeru nastavim u Londonu, tačnije u Arsenalu.”

“Vrlo mi je žao što napuštam Gelsenkirchen, ali Arsenal i trener Arsene Wenger mi nude veliku priliku da se dokažem na globalnom nivou. U zadnje vrijeme sam imao više vrlo primamljivih ponuda najvećih europskih klubova, koje sam sve odbio.”

[su_euro_soccer_bonus]

“Kao što znate u proteklih nekoliko mjeseci sam se borio sa nekoliko povreda, ali sam stisnuo zube i dao maksimum u svakoj utakmici za svoj klub kako bi postigli što bolje rezultate.”

“Schalke 04 ostavlja veliki trag u mojoj karijeri i što je još važnije u mom srcu – zauvijek.”

Također pročitajte: Nakon što mu je istekao ugovor sa Real Madridom, Pepe pronašao novi klub!

“Zahvaljujem Vam na velikoj podršci koju ste mi dali svih ovih godina.”

“Vaš Seo”

Sretno Seade u tvojoj daljnjoj karijeri!

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!