NaslovnicaVijestiSelektor nogometne reprezentacije Njemačke vodit će tim iz Premiershipa?

Selektor nogometne reprezentacije Njemačke vodit će tim iz Premiershipa?

Selektor nogometne reprezentacije Njemačke Joachim Löw glavni je kandidat za novog menadžera Evertona, s obzirom na to da uprava kluba želi uruči otkaz Robertu Martinezu, prenose engelski mediji.

Selektor

Kako se navodi, Martinez nije ispunio očekivanja, a Low je velika želja kluba, pogotovo što nije tajna ni da bi se on rado okušao na Otoku.

Prema engleskim izvorima šanse Evertona dobiti Lowa rastu ukoliko Njemačka osvoji titulu na prvenstvu Europe u Francuskoj i ujedini kontinentalnu i svjetsku krunu.

Everton se u ovoj sezoni, nakon 35 odigranih utakmica nalazi na 11. mjestu sa 44 boda. Imaju 10 pobjeda, 14 remija i 11 poraza uz gol razliku 55:49. Ovakav plasman tima iz Liverpoola je daleko od očekivanog i željenog.

Danas su savladali Bournemouth sa 2-1 na svom stadionu, a golove za domaći tim postigli su Cleverly i Baines u 7. odnosno u 64. minuti. Prošle sezone, Everton je upravo završio na 11. mjestu, a ove sezone mogu i napredovati jer Chelsea koji je iznad njih ima tri boda više, dok Stoke ima četiri boda više, a nalzi se na devetom mjestu. Do kraja je ostalo još tri kola.

Najveći uspjeh Joachima Lowa sa reprezentacijom Njemačke svakako je osvajanje Svjetskog prvenstva koje se 2014. godine igralo u Brazilu. Low je u finalu pobijedio Argentinu golom u produžetku, a pogodak je postigao Mario Gotze. Prije finalne utakmice, Elf je razbio Brazil sa čak 7-1, a to je pobjeda koja je ušla u istoriju nogometa, jer niko do tada nije mogao savladati Brazil na taj način, i to još na domaćem terenu.

[su_sportingbet]

Low je kao trener vodio Stuttgart, Fenerbahče, Karlsruhe, Tirol, Austriju, a nacionalnom timu Njemačke radi već 12 godina, prvo je bio asistent Jürgena Klinsmanna, a od 2006. je izbornik.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!