NaslovnicaVijestiSerie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u...

Serie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u Serie A?

Serie A se vraća na stare staze slave: Koliko zarađuju nogometaši u Serie A? Iznenađujući podatak otkriva da se Fabio Borini i Andrea Ranocchia nalaze se među najplaćenijim igračima Milana i Intera, dok Maurizio Sarri sjajni strateg Napolia zaradi čak 5 miliona manje od trenera Juventusa, Maxa Allegrija.

Koliko zarađuju nogometaši u Serie A?

Prema Gazzetta dello Sportu, Borinijeva plata od 2,5 miliona eura svrstava ga na poziciju 5. po visini plata u  Milanu. On godišnje zaradi isto kao i Hakan Calhanoglu i Ricardo Montolivo, a nalazi se ispred šest ovoljetnih pojačanja, uključujući i mnogo popularnije nogometaše kao što su Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio i Andre Silva.

Ranocchia se nalazi na sedmoj poziciji prema godišnjoj plati u ekiči Intera sa godišnjim prihodom od 2,4 miliona eura, više od Borje Valera i Antonio Candreve, ali iza Mauro Icardi koji zaradi najviše u ekipi Intera (4,5 miliona eura).

Uprkos tome što je treći najbolje plaćeni trener Serije A, Sarrieva plata od 1,4 miliona eura je čak  5,6 miliona eura manja od plate Alegrija i za pola manja od onoga što Vincenzo Montella prima u Milanu (3 miliona eura).

>> OKTRIVAMO: Čiji dresovi su najprodavanji u Engleskoj? Neka imena će vas iznenaditi!

Gazzetta dodaje da je bruto plata u Sriji A porasla sa 927m na 955 miliona eura ove sezone. Juve predvodi listu ekipa koje najviše izdvoje za plate (164 miliona eura), a zatim slijedi Milan (117 miliona), Roma (91 milion) i Inter (8 2miliona), Napoli (81 milion) i Lazio (62 milmiliona).

Rossoneri su napravili najveći skok u pogledu plata u odnosu na prošlu godinu, te ove godine izvojo 37 miliona više nego prošle.

Ekipa sastavljena od najplaćenijih igrača u Italiji:  G Donnarumma (6 miliona eura); Conti (2 miliona eura), Bonucci (7,5 miliona eura), Chiellini (3,5 miliona eura), Alex Sandro (2,8 miliona eura); Pjanic (4,5 miliona eura), Nainggolan (4,2 miliona eura), Khedira (4 miliona eura); Dybala (7 miliona eura), Higuain (7,5 miliona eura), Kosta (6 miliona eura)

 

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!