NaslovnicaVijestiSezona pritiska i razočarenja

Sezona pritiska i razočarenja

Sezona pritiska i razočarenja! Renato Sanches je prošlo ljeto bio veliki ulov Bayerna, ulov koji ne bi bio dostupan za Bavarce nakon Eura. Otkriće portugalske reprezentacije, igrač koji je jedan od najzaslužnijih što je Portugal prvak Evrope, godinu dana kasnije je veliko razočarenje. Nisu samo Bavarci razočarani, nego i cijela nogometna javnost. U Bayernu se nadaju da je to prolazna faza, jedni govore da je to realnost, a iz uprave Bavarace se nadaju da je posudba idealno riješenje za portugalskog tinejdžera.

Sezona pritiska i razočarenja

Najmlađi finalist evropskih prvenstava i najbolji mladi igrač prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, prošle godine imao je sve. Bio je najmlađi debitant u historiji Benfice, imao je potpisan milionski ugovr sa Bayernom, na Euru je igrao fenomenalno… Bavarci su u tajnosti, baš onako kako oni znaju, preduhitrili konkurenciju i potpisali “Predatora”. Da su sačekali mjesec dana, nakon Eura, konkurencija za Sanchesa bi bila takva, da joj ni Bayern ne bi mogao parirati. Ali on nije opravdao uloženo, iza njega  je sezona za zaborav, sezona koje bi se sramili i lošiji igrači a kamo li najbolji mladi igrač Eura.

Renato Sanches je prošle godine počeo u svega šest ligaških utakmica od prve minute. Ukupno je nastupio na njih 17. U Ligi prvaka je bilo još gore, odigroa je samo jednu utakmicu, a u ostalih pet je bio rezervist. Unatoč tome, tako mladom igraču je sasvim dovoljno 25 utakmica, da bi barem pokazao zašto vrijedi 35 miliona, ali on to nije pokazao, što je prokomentarisao i Lothar Matthaus, te ga označio za flop sezone:

“Istina je da je mlad, ali za 35 miliona koliko je plaćen, morao je pokazati više. Nije igrao puno, ali nije ni zaslužio. Bio je katastrofalan, blago rečeno.”

>> Pep Guardiola osigurao još jedno veliko pojačanje: 70 milijuna eura za senzacionalnog Francuza

Mehmet Scholl je takođe bio veoma oštar: “Renato Sanches drži loptu dugo u nogama. Nikada ne igra direktno, uvijek traži neku ideju a to ga na kraju košta da izgubi loptu.”

Carloo Ancelotti je više puta naglasio kako će Sanches i naredne sezone igrati u dresu Bayerna a nakon toga je doveo Sebastiana Rudya i Corentina Tolissoa, koji igraju na istoj poziciji kao i Sanches. Da će Sanches i u narednoj sezoni igrati u Bayernu više nije sigurno, što potvrđuje i njegova izjava:

[su_live_koeficijenti]

“Uživam u Bayernu i želim ostati ovdje. Ukoliko ne ostanem, nije smak svijeta. Naporno ću trenirati, isto kao i do sada. Moram igrati više, da bi dobio samopouzdanje. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u prelaznom roku.”

Glasine da će ga Bayern posuditi su sve izvjesnije, baš kao što su u prošlosti uradili sa Lahmom i Kroosom, koji su se u Bayrn vratili kao već formirani igrači. U ovoj situaciji bi to bilo najidealnije riješenje za Sanchesa.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!