NaslovnicaVijestiShearer: Alexis još nije svjetska klasa

Shearer: Alexis još nije svjetska klasa

Bivši reprezentativac Engleske, Alan Shearer, smatra kako igrač Arsenala, Alexis Sanchez, još uvijek nije svjetska klasa, te da je Sergio Aguero jedini istinski elitni igrač u najvišem rangu engleskog fudbala.

svjetska klasa

Sjajno izdanje Alexisa Sancheza u pobjedi Arsenala nad West Hamom nije bilo dovoljno da ubijedi Alana Shearera da je Čileanac igrač svjetske klase.

Reprezentativac Čilea je postigao hat-trick u utakmici koja je popela Gunnerse na drugo mjesto na tabeli.

pro_ad_display_adzone id=”32921″ corner_curl=”1″ corner_animate=”1″]

“Prije svega, ono što želim da kažem je da je Arsenal mnogo bolji tim zbog njega”.

“I takođe bih želio da pitam Arsenea Wengera, ako je Sanchez svjetska klasa, zašto mu je trebalo dvije godine da ga stavi na poziciju centralnog napadača?”, rekao je bivši reprezentativac Engleske za BBC.

KLADI SE
Shearer je prethodno izjavio da smatra da je Manchester Cityjev Sergio Aguero “jedini istinski igrač svjetske klase kojeg imamo u Premier ligi”, ali se složio sa tim, da će ukoliko Arsenal osvoji titulu ove sezone, Sanchez biti uz rame Argentincu.

Međutim, Chris Sutton, bivši napadač i Shearerov partner u navali iz Blackburn Roversa, nije se složio sa njim, dok je Arsenalova legenda Paul Merson prethodno izrazio neslaganje sa konstatacijama u vezi s Aguerom, te je istakao da Arsenal ima dva igrača svjetske klase, Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!