NaslovnicaVijestiShearer: Zlatan Ibrahimović je fenomen

Shearer: Zlatan Ibrahimović je fenomen

Jedna od najvećih legendi engleskog nogometa Alan Shearer je u svojoj karijeri nastupao za Southampton, Blackubrn, a proslavio se u Newcastleu. U razgovoru za portal goal.com Shearer je govorio o današnjoj situaciji u Premiershipu, a ima najbolje mišljenje za Zlatana Ibrahimovića za kojeg misli da je fenomen.

fenomen

“Jako mi se sviđa kao napadač. Pomiče granice, igra žestoko. Kao napadač morate otežati život svojim čuvarima, a on to radi svakoga tjedna. Vjerujte, svaki se obrambeni igrač strašno umori nakon 90 minuta protiv Diega Coste. Ove je sezone pronašao pravi balans, mnogo je razumiji nego prošle sezone kada je puno češće bio isključen. Za mene je ove sezone ponajbolji igrač Chelseaja, podsjeća na dane iz Atletico Madrida” rekao je Alan Shearer, pa nastavio:

“Kažem, veliki sam njegov fan. On svojim načinom igre često podigne, pa i ujedini svoju momčad. Mislim kako bi bio veliki gubitak da je odlučio napustiti Premier ligu, a to bi bio jop veći hendikep za Chelsea. Ali, neće mu začuditi ukoliko opet dobije nemoralne ponude iz Kine.”

Wayne Rooney je odbio ponudu iz Kine, a mnogi ga priželjkuju ponovo vidjeti u dresu Evertona.

“Da, on ima samo 31 godinu, ali morate znati da je u profesionalni nogomet krenuo vrlo rano. Već sa 16 godina u dresu Evertona. I Rooney je već kazao kako se ne vidi u nekom drugom engleskom klubu, a daleko je do njegovog isteka ugovora. Pa Rooney još ima 16 mjeseci važećeg ugovora s Man. Unitedom, ali i opciju za još jednu sezonu. Vjerujem da će ostati na Old Traffordu, a nikome neće biti lako izbaciti ga iz kluba. No, iznenadilo bi be da bude u Manchester Unitedu i sljedeće sezone.”

“Zlatan Ibrahimović stvarno ima fenomenalnu sezonu. No, najviše me začuđuje broj utakmica koje je odigrao za United. Očekivao sam od njega da će odmah doprinijeti rezultatima Man. Uniteda, ali nisam vjerovao da će odigrati baš toliko utakmica. Dobro znam kako se u tim godinama nije lako nositi s braničima od 26 ili 27 godina koji su u strašnoj fizičkoj spremi, ali on je fantastičan. Mislim da mladići poput Rashforda, Martiala ili Lingarda nisu niti svjesni koliko mogu učiti trenirajući s njim svakoga dana.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!